Alimentele din meniul zilnic care ne îmbătrânesc mai repede

30 august 2016   Carieră

Nu doar unele obiceiuri cum sunt frecatul ochilor şi îngrijirea precară a pielii ne îmbătrânesc pematur. Şi alimentaţia joacă un rol negativ.

Zahărul şi alte produse alimentare favorizează apariţia ridurilor,reduc elasticitatea pielii şi o deshidratează. Despre ce alimente este vorba?

Primul pe listă este zahărul,un duşman dulce,declarat vinovat în studii clinice,urmat de grăsimile trans,care produc în corp efecte inflamatorii,de alcoolul care distruge colagenul pielii,o înroşeşte şi o usucă,de produsele cu conţinut scăzut de grăsimi şi de alimentele sărate consumate în exces.

Zahărul îngraşă şi urâţeşte

Zahărul nu numai că favorizează creşterea în greutate,atrage ca un magnet ridurile,afectând fermitatea pielii. Totul se întâmplă în procesul numit glicare – zahărulcirculă în sânge şi când ajunge la proteine le usucă,iar printre proteine se numără şi coleganul şi elastina din piele.

Grăsimile trans inflamează

Acizii graşi trans produc în corp un efect antiinflamator,care duce la rigidizarea arterelor sau la îngustarea vaselor de sânge. Asta înseamă că va ajunge mai puţin sânge la nivelul pielii şi asta va îmbătrâni pielea. Citeşte eticheta produselor şi fereşte-te de denumirea „grăsimi hidrogenate“.

Băuturile cu alcool accelerează îmbătrânirea

Alcoolul băut cu moderaţie poate avea un efect pozitiv asupra sănătăţii,în general. Excesul de băuturi „tari“,însă,grăbesc îmbătrânirea,care se instalează sub formă de riduri,înroşirea pielii,deshidratarea şi umflarea ei.

Alimentele sărace în grăsimi,inamici pentru piele

Multe cure de slăbire recomandă produsele cu conţinut scăzut în grăsimi,însă nu este un sfat benefic pentru sănătate. Şi nici nu ajută aşa de mult în diete. Grăsimeanu te îngraşă,dacă alegi acizi graşi esenţiali,care joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii pielii.

Aceştia reduc inflamaţiile locale,favorizează creşterea părului,întăresc structura fiecărei celule din corp şi hidratează. Include în meniu nuci,somon,seminţe de in,seminţe de chia,avocado,migdale,peşte de apă rece,seminţe de cânepă,germeni de grâu,verdeţuri cu frunze de culoare verde închis,ouă,ulei de nucă de cocos

Sarea multă în bucate dăunează

Excesul de sare în dieta zilnică,adică din alimente,precum chips-urile,biscuiţii,covrigeii,brânzeturile sărate,contribuie la reţinerea apei în exces în ţesuturile organismului. Paradoxal,acest efect determină celulele să se micşoreze şi se creează senzaţia de deshidratare şi de sete. Iar acestea modifică în rău textura pielii.

Mai multe