Ardeiul gras, sursă importantă de substanţe nutritive
E gustos, poate fi gătit într-o mie şi una de feluri, e ideal în dietele prietenoase cu silueta şi remineralizante... şi aduce belşug de substanţe nutritive, începând cu vitamina C şi terminând cu concentraţiile crescute de antioxidanţi. Află care sunt multiplele beneficii ale ardeiului gras!
Un ardei gras mediu e un adevărat tezaur de substanţe nutritive. Îţi oferă concentraţii sporite de beta-caroten,vitamină C,bioflavonoide,steroli vegetali,antioxidanţi,acid folic şi vitamina B6.
În plus,e versatil,putând fi consumat într-o multitudine de moduri:crud,umplut,la vapori,copt etc. Când este gătit rapid – în wok sau la vapori- valoarea sa nutriţională nu are de suferit.
Este savuros,are un plăcut gust dulceag care se accentuează de la ardeiul gras verde la cel roşu.
Citeşte şi:
Pe scurt,ardeiul gras e sursă excelentă de:
· Beta-caroten,cu rol în prevenţia apariţiei cancerului şi care reduce riscul bolilor cardiovasculare. Betacarotenul este convertit în organism în vitamină A,al cărui rol important în organism este binecunoscut.
· Bioflavonoide,care protejează împotriva cancerului uterin,putând bloca apariţia diverselor tumori şi împiedica dezvoltarea lor. Bioflavonoidele mai au efect tonic cardiac şi de prevenire a îmbătrânirii pielii.
· Acizi fenolici,care inhibă compuşii care pot dezvolta diverse tipuri de cancer.
· Steroli vegetali,care scad colesterolul.
· Vitamină C,care fortifică pereţii vaselor sanguine,îmbunătăţeşte absorbţia fierului,anihilează radicalii liberi,reduce riscul maladiilor cardiovasculare etc.
· Antioxidanţi puternici,precum luteina şi zeaxantina,care scad riscurile de cataractă.
· Vitamină B6,care stimulează metabolismul proteinelor,al carbohidraţilor şi permite buna funcţionare a nervilor.
· Folat,necesar sintezei ADN,ARN şi celulelor roşii ale sângelui,şi cu rol în prevenţia afecţiunilor congenitale neurologice la făt.