Aşa incluzi în dieta zilnică 5 porţii de fructe şi legume!

25 februarie 2013   Carieră

Conform regulilor de alimentaţie sănătoasă, trebuie să consumi, de 5 ori pe zi, fructe şi legume sau sucurile aferente. Câteva idei, ca să-ţi introduci în meniu vitaminele naturale de care ai atâta nevoie.

Fructe la micul dejunFructe mărunţite în iaurt sau în cereale – aceasta e modalitatea cea mai simplă şi mai savuroasă de a-ţi începe ziua. Bineînţeles,poţi să adaugi în meniu un pahar de suc proaspăt,de portocală sau de grepfrut.

Salată la gustare

Gustoasă şi – inutil să o repetăm – bogată în fribre,salata îţi face şi plinul de vitamine. Consum-o în loc de gustare,amestecată cu bucăţi de pui. Adaugă în salată verde frunze aromate de rucola, de salata mielului,de leurdă – în funcţie de sezon. Amestecă în bolul cu salată bucăţi de măr,de mango sau de căpşuni mai puţin coapte,şi asezonează totul cu sare,ulei de măsline şi oţet balsamic – rezultatul e minunat!

La sfârşitul fiecărei mese,mănâncă câteva frunze crude de salată,pentru o digestie mai bună.

Supe la prânz

Supe bogate în legume de sezon – nimic mai indicat pentru masa de prânz. Încearcă şi supele reci de tip gazpacho,extraordinar de răcoritoare vara şi de bogate în savori.

Fructele de după-amiază

Gustarea de după amiază poate fi înlocuită cu fructul preferat. Savurează o salată de fructe de fiecare dată când ai chef de ceva dulce !

Desert cu fructe,la cină

Poţi încheia masa de seară cu un desert pe bază de fructe :mere cu scorţişoară la cuptor,iaurt cu fructe,căpşuni în ciocolată neagră,compot de fructe.

Mai multe