Aşa poţi avea un abdomen plat!
Chiar dacă pierzi 3-5 kg în timpul unei diete, colăceii din jurul taliei s-ar putea să nu se dea bătuţi. Ce zici de o cură care vizează tocmai această zonă atât de pretenţioasă?
Pe aceeaşi temă:
7 alimente care te ajută să fii mereu în formă
Rezultatele unei diete care ţinteşte grăsimea de pe abdomen se văd chiar după primele zile. Însă,pentru a menţine ceea ce ai dobândit,trebuie să urmezi cura două-trei săptămâni.
Elimină grăsimile,dulciurile,semipreparatele şi mezelurile şi consumă alimente uşoare:fructe şi legume proaspete,peşte,carne şi lactate slabe.Trucuri pentru rezultate rapide
Consumă fibre.Acestea sunt responsabile cu buna funcţionare a tranzitului intestinal.
Digestie uşoară şi niciun risc de balonare. Pentru asta,mănâncă cinci porţii de fructe şi de legume pe zi. Înlocuieşte pâinea şi pastele din făină albă cu cele din cereale integrale.
Ele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a intestinelor. În timpul dietei,ai nevoie de cel puţin două linguri de ulei vegetal (măsline,rapiţă) pe zi.
Şi aceste substanţe au un rol precis în funcţionarea tranzitului intestinal. Stresul,oboseala şi alimentaţia nesănătoasă dezechilibrează flora intestinală,dar lactatele fermentate ajută la regenerarea ei.
De ce? Pentru că relaxează musculatura şi sistemul nervos. Cerealele integrale şi apa minerală sunt bogate în magneziu,pe care îl mai poţi lua şi din fructe uscate.
Cunoşti regula deja:cel puţin doi litri de apă sau de ceai pe zi. Secretul este să bei des câte puţină apă,cu înghiţituri mici.
Masa ar trebui să fie un moment de relaxare. Mestecă bine mâncarea şi încearcă să te bucuri de moment. Digestia se va îmbunătăţi. Pentru a te obişnui să mesteci încet,conştientizează fiecare îmbucătură.
Ce fructe şi legume sunt recomandate
În acest tip de dietă,fructele şi legumele recomandate sunt cele care nu balonează şi ajută tranzitul.
O porţie de fructe înseamnă:un măr,o piersică (fără coajă),o pară,o jumătate de grepfrut,o portocală,două clementine,un kiwi,două caise,două prune,150 g de ananas sau un mango.
O porţie de crudităţi înseamnă o roşie;60 g de morcovi;40 g de salată;spanac;măcriş.
O porţie de legume constă în o mână de fasole verde,un dovlecel sau 150 g de ţelină.
Sunt multe alimente care blochează tranzitul intestinal şi provoacă balonări. Printre ele,se numără tărâţele,care conţin fibre insolubile şi care pot irita intestinul.
Ciupercile,ridichile,fructele uscate,cerealele şi musli au o textură dură şi sunt greu de digerat. De aceea,ar fi bine să mănânci două porţii de crudităţi pe zi.
Fructele şi legumele fierte sunt o alegere mai bună. Pastele şi orezul puţin gătite,pâinea dospită,varza,ceapa,mazărea şi prazul pot cauza şi ele fermentaţii.
Băuturile alcoolice,cele care conţin cafeină,sucurile acidulate,oţetul,muştarul sau condimentele pot irita mucoasa intestinală.
În plus,băuturile din comerţ au o cantitate mare de zahăr,a cărui primă „ţintă“ este zona abdomenului. Nici chiar sucurile proaspete nu sunt indicate,având mult zahăr. Mai bune sunt ceaiurile şi apa plată.
Meniu tip pentru o zi
Mic dejun
Varianta 1
Un ceai verde sau o infuzie de mentă
140 g de pâine integrală prăjită,cu o linguriţă de unt degresat sau cu două linguriţe de dulceaţă
Varianta 2
30 g de cereale neîndulcite
Un iaurt degresat
Un fruct
Prânz
O porţie de crudităţi (125 g) cu o lingură de ulei de măsline
100 g de peşte slab sau de carne slabă la grătar sau la aburi
250 g de legume la grătar cu o lingură de ulei vegetal
Un fruct
O salată preparată din 125 g de paste sau din 150 g de cartofi fierţi sau copţi,80 g de şuncă,ton sau două ouă.
200 g legume fierte sau la grătar
Un iaurt degresat
Un fruct