Beneficiile alimentelor considerate dăunătoare

14 mai 2014   Carieră

Dacă vrei să urmezi o dietă sănătoasă, nu este deloc uşor, deoarce trebuie să fii atentă la orice mâncare sau băutură pe care o consumi.

Iată câteva alimente considerate dăunătoare,dar care au efecte benefice asupra organismului.

Pâinea albă

De ce este rea:Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Tufts din Boston au descoperit că cei care consumă pâine albă au tendinţa să se îngraşe,spre deosebire de cei care consumă pâine neagră. Pâinea albă creşte nivelul zahărului din sânge şi poate cauza,în cele din urmă,obezitate şi asta deoarece boabele de grâu sunt procesate în aşa fel încât sunt eliminate toate substanţele nutritive din pâine.

De ce e bună:Consumul pâinii albe nu este dăunător atata timp cât se consumă alimente bogate în substanţe nutritive,în special fulgi de ovăz şi nuci. Mănâncă pâine albă după ce faci mişcare,deoarece este benefică pentru muşchi.

Legume îngheţate

De ce sunt rele:Se crede că legumele proaspete sunt mai bune decât cele îngheţate din cauza tuturor procedeelor care au loc pentru a le îngheţa.

De ce sunt bune:Un studiu realizat la Universitatea din Chester arată că legumelecongelate sunt mai bune decât cele proaspete,deoarece acestea sunt culese atunci când sunt coapte şi apoi îngheţate,astfel încât nicio vitamină nu se pierde.

Gălbenuş

De ce e rău:Gălbenuşul creşte colesterolul. Din acest motiv este evitat de persoanele bolnave de inimă. Un studiu realizat de cercetătorii din Canada concluzionează că persoanele care consumă regulat gălbenuşuri pot forma grăsimi în vasele de sânge.

De ce e bun:Nutriţioniştii spun că un gălbenuş are vitamine şi substanţe nutritive esenţiale,în comparaţie cu albuşurile,care nu au la fel de multe vitamine şi substanţe nutritive. Este recomandat ca cei mici să consume unul sau două gălbenuşuri pe zi,în timp ce adulţii ar trebui să consume doar un gălbenuş pentru a obţine aportul de substanţe nutritive necesare. Colesterolul din gălbenuş este necesar copiilor şi oamenilor în vârstă care au probleme cu glanda suprarenală.

Citeşte şi:

Ce nu ştiai despre aditivii din pâine

Vezi ce beneficii au gălbenuşurile asupra sănătăţii!

Mai multe