Beneficiile consumului de rucola şi câteva reţete de salată

3 februarie 2016   Carieră

Rucola este o plantă originară din zona mediteraneană, înrudită cu varza kale şi conopida. Frunzele de rucola au un gust specific, piperat, puţin amărui şi intens, care se potriveşte perfect în orice salată în combinaţie cu alte frunze verzi.

Fiind o legumă verde,aceasta are un conţinut caloric foarte mic şi este o sursă importantă de fibre alimentare şi de vitaminele A,K,şi C.

Printre beneficiile sale se numără:

-Are potenţialul de a inhiba dezvoltarea celulelor tumorale datorită prezenţei în compoziţie a fitochimicalelor precum indoli,tiocianaţi şi sulforafan. Astfel rucola protejează împotriva cancerului de sân,colon,cervical şi ovarian.

-Rucola are propietăţi antimicrobiene şi stimulează imunitatea,sprijinind organismul în perioadele de tranziţie între sezonul rece şi cel cald,când corpul nostru este mai susceptibil diverselor probleme precum virozele.

-Fiind o sursă excelentă de vitamina A (100g de rucola conţin 1424 micrograme de betacaroten),împreună cu flavonoizii din compoziţie,susţine sănătatea ochilor şi ajută la menţinerea pielii sănătoase.

Citeşte despre beneficiile consumului de rucola AICI

Mai multe