Ce fructe să incluzi în alimentaţia de sezon

12 decembrie 2012   Carieră

Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanţi, fructele conţin din plin vitamine şi minerale, necesare bunei funcţionări a organismului.

Banane

Au un aport crescut în glucide,ceea ce le recomandă recomandă în perioadele de creştere.

De asemenea,aceste fructe conţin multe minerale (calciu,fosfor,sodiu,zinc,fier,magneziu) şi reprezintă o sursă importantă de potasiu cu rol în menţinerea sănătăţii inimii.

Nu în ultimul rând,bananele conţin vitamine din complexul B,cu efect tonic nervos şi triptofan (precursorul serotininei),care oferă starea de bine.

Citrice:portocale,lămâi,grepfrut,mandarine

Toate aceste fructe sunt preferate în sezonul rece,întrucât sunt surse importante de vitamina C,care ajută la întărirea sistemului imunitar.

În plus,grepfrutul este o sursă importantă de licopen,un antioxidant important în menţinerea sănătăţii organismului.

Kiwi

Dacă nu-ţi plac citricele,atunci îţi recomandăm să consumi kiwi,deoarece conţine din plin vitamina C.

Studiile arată că acest fruct este singurul care conţine o cantitate mare de vitamina C. Astfel,printr-un consum constant,îţi vei proteja organismul de infecţiile de sezon.

Mai multe