Ce să mănânci ca să scapi de celulită

26 martie 2014   Carieră

Ai celulită pe picioare, coape, fese, abdomen sau braţe şi nu ştii ce să mai faci să scapi de ea? Îţi prezentăm ce să mănânci ca să nu-ţi mai faci griji din cauza aspectului de coajă de portocală a pielii.

Celulita apare mai ales din cauza alimentaţiei nesănătoase. Pe lângă faptul că trebuie să faci sport şi tratamente corporale special create pentru eliminarea celulitei,tebuie să ai şi-un regim alimentar sănătos. Iată ce trebuie să conţină meniul zilnic:

Somon

Somonul este bogat în antioxidanţi,care descompun grăsimea din celulită. Acizii graşi Omega-3,care se găsesc tot în somon,reduc apetitul,repară şi consolidează ţesutul pielii.

Seminţe de floarea soarelui

Acestea conţin vitamina B6 şi E,potasiu şi zinc. Vitamina B6 nu doar că ajută la metabolizarea proteinelor care repar ţesuturile conjunctive,dar este şi un diuretic natural,care elimină excesul de apă şi balonarea,care fac celulita mai vizibilă.

Piper roşu

Consumă sos picant! Vitamina B6 din piperul roşu fortifică ţesutul conjunctiv şi stimulează metabolismul cu până la 25% timp de trei ore după ce-l mănânci. Totodată,piperul roşu îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

Citeşte şi:

Scapă de celulită cu miere şi scorţişoară

Cum să combaţi celulita

Mure şi coacăze

Murele şi coacăzele cresc producţia de colagen,formând ţesuturi noi de piele. Aceste fructe conţin antioxidanţi,care elimină grăsimile depuse pe ţesuturile conjunctive.

Oţet de mere

Ideal pentru sosurile pentru salate,oţetul de mere este bogat în potasiu,magneziu şi calciu. Cu ajutorul acestora se înlătură toxinele şi apa reţinută din jurul stomacului şi a coapelor. Totodată,oţetul de mere ajută şi la eliminarea kilogramelor în plus.

Ulei de măsline

Cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate o are uleiul de măsline. Acesta este singurul ulei vegetal care poate fi consumat neprocesat. Uleiul de măsline conţine o cantitate ridicată de grăsimi monosaturate,spre deosebire de alte uleiuri,care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.

Mai multe