Ce să nu faci dacă te-ai îngrăşat!
Uneori se întâmplă să punem câteva kilograme, fără să ne dăm seamă şi, când deja este prea târziu, intrăm în panică şi nu mai ştim ce să facem pentru a scăpa de surplus.
Iată ce nu trebuie să faci dacă te-ai îngrăşat.
Nu sări peste mese
Eliminarea unor mese din program nu te va ajuta să slăbeştipe termen lung. Studiile arată că respectarea orelor de masă ajută la stabilizarea zahărului din sânge şi te împiedică să faci alegeri proaste la următoarea masă. Pre-planificarea gustărilor te face mai conştientă la ce şi cât mănânci.
Nu te pedepsi mental
Dacă te pedepseşti gândind urât despre persoana ta ori de câte ori te uiţi în oglindă,grăsimile nu se vor topi în mod magic. Din contra,depresia te poate face să te gândeşti şi mai mult la mâncare şi,în consecinţă,să mănânci mai mult. Cercetările arată că persoanele care practică auto-compasiunea sunt mai eficiente la schimbarea comportamentelor. Acceptă creşterea în greutate (pentru moment) şi concentrează-te pe alegerile pozitive pe care le poţi face.
Nu te grăbi să cumperi haine noi
Slăbitul necesită timp,aşa că va mai dura ceva până vei reintra în jeans-ii skinny. Între timp,pentru că creşterea ta în greutate este doar temporară,cumpără-ţi câteva haine,nu foarte scumpe,în care să te simţi bine,până revii la greutatea iniţială.
Nu te cântări obsesiv
Cheia pentru a slăbi sănătos este să rămâi consecventă şi să nu renunţi la dietă sau la exerciţiile fizice,să dormi suficient şi să ţii stresul sub control. Aminteşte-ţi că greutatea ta va fluctua în funcţie de nivelul de apă reţinut de organism şi de momentul în care te cântăreşti. Încearcă să te urci pe cântar doar o dată pe săptămână,dimineaţa. În acest fel te poţi concentra asupra procesului de slăbire.
Nu te suprasolicita
Fă exerciţii uşoare,constant. În cazul în care vrei să faci prea mult deodată,întregul plan poate da greş,pentru că tinzi să renunţi la el atunci când ceva îţi perturbă programul zilnic. În schimb,fă-ţi un plan de bătaie realist. De asemenea,exerciţiile în exces pot duce la supraalimentare,care poate provoca,de fapt,o nouă creştere în greutate.