Cele mai bune legume care te ajută să slăbeşti

29 februarie 2016   Carieră

Se spune că o dietă trebuie să includă şi consumul de legume. Dar ai ţine una doar pe bază de vegetale? Aceasta va ajuta la eliminarea toxinelor şi combaterea grăsimii, accelerând funcţia hepatică şi protejând starea generala de sănătate.

Majoritatea legumelor sunt bune pentru organism deoarece conţin vitamine şi minerale,care te ajută să slăbeşti,dar asta depinde de modul în care sunt fierte şi cum le combini. Începe această dietă,alături de practicarea de exerciţii.

Cele mai bune legume care te ajută să slăbeşti:Spanacul

Este delicios şi merge bine cu multe feluri de mâncare,şi în plus,este ideal pentru slăbit. Acesta este alcătuit din mare parte din apă şi proteine,este scăzut în carbohidraţi,iar tulpinile sunt bogate în fibre. Consumându-l,te bucuri de mai multe substanţe nutritive,care se găsesc în frunze,în special vitamina A,B1,B2,B6,C,E,K,dar şi magneziu,fibre,calciu şi antioxidanţi.

Cum să-l pregăteşti pentru a promova pierderea în greutate? Spanacul sote este cel mai bun. Nu-l fierbe,deoarece îşi va pierde din proprietăţi,în special calciul,fierul şi magneziul. Este bun pentru masa de prânz sau cină. Peste el poţi adăuga un pic de usturoi şi ulei de măsline,sau combină-l crud cu ananas şi nuci pentru o salată delicioasă.

Castravetele

Delicios şi revigorant,castravetele este unul dintre cele mai bune legume care trebuie adăugat în dietă datorită conţinutului ridicat de acid tartronic care se găseşte în coajă şi,care ajută la prevenirea transformării carbohidraţilor în grăsime. Ajută la o digestie mai bună,elimină toxinele şi reduce nivelul colesterolului.

Reţetă de apă de castravete Ingrediente

-1 castravete

-1 litru de apă

    

-zeama de la o lămâie

   

-1 lingură de seminţe de chia

Mod de preparare

Începe prin spălarea şi decojirea castravetelui,apoi pune-l în blender cu apa şi sucul de lămâie. E simplu. Adaugă lingura de seminţe de chia la prima ceaşcă şi le laşi să se înmoaie înainte de a o bea. Chiar te va ajuta să slăbeşti. Bea câte o ceaşcă cu 20 de minute înainte de a mânca. Continuă timp de 5 zile şi apoi faci o pauză de 10 zile. Această rutină regulată va duce la pierderea kilogramelor.

Ardeiul

S-ar putea să fii surprinsă să vezi ardeiul pe această listă,deoarece are o aromă puternică şi pe unii îi poate deranja la stomac. Secretul este de-al consuma în porţiuni cât mai mici. Acesta este modul în care te vei putea bucura de următorul avantaj şi adică,arde mai multe calorii. Asta depinde de varietatea şi culoarea pe care o are. Sunt bogaţi în capsaicină,un compus care ajută la creşterea temperaturii corpului,şi prin urmare,accelerează arderile.

Cum ar trebui să mâncăm ardei pentru a slăbi? Întotdeauna consumat în cantităţi mici şi adăugat în salate. Adaugă un pic de piper în ceea ce consumi,în fiecare zi.

4. Roşiile

Acestea sunt un aliment ideal de dezintoxificare. Sunt bogate în antioxidanţi,bioflavonoide,vitaminele A,B,B3,C şi K,minerale precum fosfor,calciu,zinc,magneziu,potasiu,sodiu şi mangan,dar conţin şi puţine calorii. Roşiile sunt unele dintre cele mai bune legume pentru o dietă de slăbire.

Suc de roşii Ingrediente

-1 roşie

    

-2 căni de apă

    

-zeama de la o jumătate de lămâie

    

-2 morcovi

Mod de preparare

În primul rând,se spală roşia şi morcovul,pe care le faci piure în blender. Acesta îl combini cu apa şi sucul de lămâie. Bea acest suc cu 20 de minute înainte de a mânca,pe parcursul a cinci zile,apoi faci o pauză de 5 zile,pentru a începe din nou dieta. Dacă menţii o dietă sănătoasă şi practici exerciţii în fiecare zi,vei observa cum o să slăbeşti câteva kilograme. În plus,sucul de roşii este delicios.

5. Ceapa şi usturoiul

Ambele sunt benefice pentru slăbit şi îmbunătăţesc starea de sănătate. Ajută la eliminarea toxinelor şi a excesului de grăsime care se formează în organism,îmbunătăţind funcţia ficatului şi protejând sănătatea cardiovasculară. Ajută la prevenirea şi reducerea retenţiei de apă şi sunt antibiotice naturale. Începe ziua prin consumul unui căţel de usturoi crud,cu un pahar de apă pe stomacul gol. Adaugă ceapă crudă în salate,tocată foarte fin. Consumând ceapa crudă vei beneficia de proprietăţile naturale ale acesteia.

Mai multe