Cele mai bune surse de proteine
Sunt esenţiale pentru organismul tău, deoarece contribuie la repararea şi la regenerarea celulelor. Le poţi asimila nu doar prin consumul de carne, ci şi de legume. Iată care sunt acestea!
Quinoa
I se pune aşa deoarece,de obicei,proteinele nu se găsesc în cerealele integrale,însă quinoa este excepţia. Conţine toţi aminoacizii necesari organismului pentru a funcţiona corespunzător. O poţi adăuga în salatele din legume proaspete sau este o alternativă ideală pentru micul dejun. Fierbe quinoa cu apă şi orez brun pentru 10 minute. Adaugă fructe tăiate bucăţele şi micul dejun va deveni masa ta preferată.
Citeşte şi:
Beneficiile mersului cu picioarele goale
Rodiile,secretul unui ten mereu tânăr
Fasolea
Disponibilă într-o mare varietate,albă,neagră sau pestriţă,fasolea este cunoscută datorită conţinutului bogat în proteine. Două ceşti cu fasole conţin 27 de grame de proteine,aceeaşi cantitate disponibilă într-o bucată de carne de mărime medie,cu diferenţa că prima variantă este mult mai sănătoasă.
Legumele verzi
Pe lângă faptul că au fibre şi antioxidanţi,salata,varza,broccoli şi ardeii verzi sunt un mod ideal de a-ţi procura necesarul zilnic de proteine. Încearcă să le diversifici în cât mai multe salate şi vei avea o sănătate de fier.
Seminţele de chia
Dacă nu le-ai încercat până acum,ai un motiv în plus. Vor da un plus de gust oricărui preparat în care le adaugi. Capătă o textură gelatinoasă după ce le scufunzi în lichid,asemănătoare unei budinci.