Cele mai întâlnite greşeli în dietele de slăbit
Cred că niciuna dintre noi nu a „ratat” ocazia de a se chinui să slăbească şi să constate că nu-i iese. Probabil că fiecare ne-am întrebat DE CE?, dar nu întotdeauna am găsit răspunsul corect – fiindcă eficienţa unei diete depinde de foarte mulţi factori, şi ceea ce se potriveşte mănuşă colegei de serviciu, din păcate, la tine nu merge.
Obiceiuri alimentare proaste
Ai hotărât că este momentul să dai jos ce-ai pus în plus şi cu cât decizi asta mai repede,fără să laşi kilogramele să se tot adune,cu atât mai bine,dar esenţial pentru ca strădania să dea roade este să renunţi la unele obiceiuri alimentare. Acum ai ocazia să faci noi alegeri alimentare. Ce trebuie „să uiţi”,dacă vrei să-ţi păstrezi silueta?
1. Micul dejun:o cafea şi mai nimic altceva!
Nimic mai eronat. Micul dejun trebuie să fie consistent,dar uşor digerabil. Sunt indicate brânzeturile slabe împreună cu legume,cerealele,iaurtul slab sau fructele. Un mic dejun „anemic” nu te ţine în formă şi,pe la ora 10,când scade glicemia,rămâi fără energie şi vei mânca fără discernământ orice este comestibil!
2. Obişnuieşti să bei cafeaua cu zahăr,eventual cu frişcă
Înlocuieşte zahărul cu îndulcitori şi nu micşoerează numărul ceştilo de cafea băute. Cafeina în cantităţi mari poate provoca agitaţie,iar agitaţia chef de ronţăit. 5-6 cafele cu câte două linguriţe de zahăr înseamnă un plus nedorit de calorii.
3. Prelungeşti dieta la nesfârşit
Important este să încerci să păstrezi un mod de alimentaţie sănătoasă pe termen lung,care să menţină ceea ce ai obţinut prin dietă.Regimurile de slăbit prelungite „sărăcesc” organismul,care are nevoie de o alimentaţie variată. Ce poţi face? Spre exemplu,să mănânci câte puţin din fiecare categorie de alimente. Ca să nu mai pui la loc kilogramele,trebuie să faci schimbări pe viaţă.
4. Te fereşti de grăsimi…
Dar nu toate grăsimile sunt rele,ba chiar unele dintre ele aduc beneficii pentru sănătate. Grăsimile din nuci si seminţe sunt bune,aşadar nu este cazul să le eviţi. Cât priveşte uleiul de gătit este de preferat să nu foloseşti în permanenţă acelaşi tip,ci să le alternezi. Fereşte-te însă de mâncarea de tip fast-food,fiindcă grăsimile din conţinutul ei sunt nocive.
5. Nu mai consumi lactate
Multe diete exclud laptele,brânza şi alte lactate. Trebuie să reţii însă că renunţarea la ele poate lăsa organismul fără aportul de calciu necesar.
6. Nu bei suficientă apă
Lipsa apei accentuează senzaţia de foame şi produce deshidratare. Pentru a asigura o bună detoxificare şi funcţionare a organismului,este nevoie să consumi cel puţin 2 litri de apă zilnic. Când ţii o dietă,trebuie să eviţi pe cât posibil consumul de alcool,fiindcă acesta aduce un plus de calorii ce se transformă în grăsime.