Cele mai mari greşeli în dietă

9 februarie 2018   Carieră

Orice dietă urmezi îţi va spune că trebuie să renunţi la foarte multe alimente. Prin urmare, o bună perioadă de timp, aproape că uiţi gustul unei anumite categorii de alimente. 

Iată care sunt cele mai mari greşeli pe care le faci când ţii dietă şi care pot avea repercusiuni nu doar asupra pierderii kilogramelor, dar şi asupra întregului organism:

Renunţi complet la o categorie de alimente

Fără grăsimi, oricum ar fi ele, fără carbohidraţi, fără multe alimente necesare organismului. Orice fel de dietă care îţi interzice consumarea unei categorii de alimente nu e o dietă prea bună, nicidecum sănătoasă.

Din motive medicale, un pacient poate primi recomandarea de la medicul său de a renunţa la o categorie de alimente, însă dacă e vorba doar despre slăbit, acest lucru nu e recomandat.

Carbohidraţii, proteinele, fibrele sunt esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Important este să consumăm carbohidraţi buni şi grăsimi sănătoase.

O categorie de alimente la care trebuie să renunţăm în mod categoric este cea fast food.

Programe continue de detoxificare

Folosirea laxativelor pentru eliminarea cât mai rapidă a mâncării ingerate e unul dintre cele mai greşite lucruri pe care le poţi face când ţii dietă.

De asemenea, şi detoxificarea continuă a organismului e ceva greşit. O detoxificare pe o perioadă mai mare de două săptămâni poate avea consecinţe nedorite asupra stării tale de sănătate.

Pastilele de slăbit

Pastila minune de slăbit nu există, iar dacă sunt medicamente care promit acest lucru, atunci trebuie să ştii că odată cu kilogramele pierdute vei pierde şi sănătatea. Problemele cu inima, cu digestia sunt printre cele mai frecvente probleme de sănătate pe care pastilele de slăbit le provoacă.

Efortul fizic intens

Chiar dacă depui un efort fizic intens, dacă acesta nu este dublat de o alimentaţie sănătoasă şi bogată în proteine, atunci acesta nu te va ajuta să slăbeşti.

De aceea, atunci când ţii dietă, efortul fizic trebuie să fie unul moderat, şi nu unul care să te epuizeze.

Prea multe alimente sănătoase

Migdalele, cerealele integrale, somonul, spanacul sau alte alimente sănătoase sunt recomandate în orice dietă. Dar nici cu ele nu trebuie să exagerezi.

Controlul porţiilor e un mic detaliu de care nu trebuie să uţi fie că eşti sau nu la dietă.

Sursa foto: rd.com

Mai multe