Cireşele de mai, un deliciu sănătos

23 mai 2013   Carieră

Probabil îţi amintesc de copilărie, atunci când te furişai în livada bunicilor şi te urcai repede în copac doar ca să fii tu prima care le degustă. Profită de perioada lor deoarece sunt pline de nutrienţi.

Sunt preferatele copiilor,dar nu numai. Dacă vrei să ai o talie subţire,consumă cât mai multe cireşe deoarece un bol de cireşe are doar 130 de calorii şi repezintă alternativa ideală pentru o gustare sănătoasă dar şi săţioasă,deoarece pot fi consumate atât crude cât şi gătite. În ceea ce priveşte calităţile nutritive,sunt asemănătoare cu căpşunile,fiind bogate în vitamina C,potasiu,dar şi în unul dintre cei mai puternici antoxidanţi,pectina. Acesta este responsabil pentru reducerea apetitului,ceea ce duce în timp la mai puţine kilograme. Contribuie,de asemenea la reducerea LDL-ului,adică a colesterolului rău din sânge,protejează inima,scade nivelul de zahăr din sânge,prevenind şi apariţia diabetului.

Citeşte şi:

Sucul de cireşe,riscuri şi beneficii pentru sănătate

Măşti naturale cu fructe de sezon

Cireşele de mai se numără printre fructele cu cele mai multe proprietăţi anticancerigene. Beta-carotenul din compoziţia lor reduce riscul de apariţie a cancerului de ficat,al celui de colon,precum şi al bolilor cardiovasculare. În plus,beta-carotenul este transformat de către corp în vitamina A,foarte folositoare dacă vrei să ai o vedere de noapte bună,o piele sănătoasă,unghii tari şi oase puternice.

Ai nevoie şi de vitamina C din compoziţia cireşelor,deoarece doar astfel vei reduce riscul de producere a accidentului vascular cerebral,vei avea vase de sânge puternice,şi-ţi vei proteja celulele organismului de atacul radicalilor liberi.

Mai multe