Combinaţii alimentare bizare şi delicioase!
Sunt alimente care par făcute unul pentru celălalt: lămâia cu mierea, ouăle şi şunca, untul de arahide şi jeleul. Îţi este uşor să te joci cu ele, dar ce ai zice să experimentezi ceva mai nebunesc?
Există o grămadă de alimentecare,combinate,îţi vor crea o experienţă culinară absolut specială,în sens bun,evident. Aici ţi-am pregătit o listă cu zece perechi de alimente care nu par să aibă nicio legătură între ele,dar care în realitate sunt perfecte consumate împreună.
Untul de arahide şi curry
Această combinaţie este des folosită în Thailanda şi India. În aceste ţări,făina de arahide se foloseşte pentru a îngroşa sosurile şi pentru a le da o textură cremoasă. Încearcă să freci untul de arahide în recipientul pentru curry. Nu numai că îi vei da o consistenţă mai cremoasă,dar va prelua şi din iuţeala de pe pereţii vasului. O altă idee ar fi să presăraţi puţin curry pe sandwich-ul cu unt de arahide consumat dimineaţa.
Brânza cu mucegai şi ananasul
Atunci când sunt combinate,compuşii din cele două alimente cu arome foarte tari interacţionează şi ambele îşi potenţează şi mai mult gustul. Optează pentru brânza cu mucegai,al cărei iz puternic va fi compensat de notele dulci ale ananasului.
Ciocolata fierbinte şi avocado
Adaugă un avocado în ciocolata fierbinte pentru un plus de savoare şi o consistenţă catifelată. Se simte ca şi cum ai bea o trufă,spun specialiştii în gastronomie. Avocado dă,de asemenea,o aromă uşoară. Pasează un avocado şi apoi adaugă-l în cana ta de ciocolată fierbinte.
Pizza Margherita şi căpşuni
Roşiile,busuiocul şi mozzarella sunt baza perfectă pentru căpşuni. Aroma de căpşuni nu este complet diferită de cea a roşiilor,astfel încât se completează una pe alta. Fructele de padure,ca şi căpşunele,pot da noi note interesante unei porţii de pizza.
Căpşunile şi parmezanul
Căpşunile cu parmezan pot fi la fel de interesante precum căpşunile cu ciocolată. Acidul butiric din parmezan,care se găseşte şi în ciocolată,interacţionează cu flavonoidele din căpşuni potenţându-şi aromele reciproc.
Ciocolata neagră şi sfecla
Atunci când se combină ciocolata neagră cu sfecla se va obţine un gust puternic,robust,cu arome dulci amărui,care îţi vor încânta papilele gustative. Încearcă o salată de sfeclă cu topping de ciocolată neagră.
Murături şi îngheţată
Combinaţia de murături şi îngheţată poate fi privită ca o sursă rapidă de energie. Sarea din murături este benefică pentru circulaţia sanguină şi metabolismul celular,în timp ce zahărul şi grăsimile din îngheţată furnizează rapid energie. Corpul tău are nevoie de toate aceste elemente nutritive pentru a funcţiona corect.
Gin şi zmeură
Era şi timpul să vorbim de combinaţia perfectă pentru un partty! Ce spui de gin cu zmeură? Nu sună rău deloc,nu?Calităţile unui gin merg de minune cu notele lemnoaşe ale zmeurei. Doar câteva zmeure aruncate în paharul de gin tonic vor da o nouă viaţă acestei băuturi.
Bacon cu gem
Sună bizar gem cu bacon,dar sunt oameni de ştiinţă,specialişti în gastronomie,care garantează că această combinaţie nebuneascăeste nu doar perfect comestibilă,ci şi excelentă. Pune o felie de bacon între două felii de pâine şi apoi adaugă puţin gem deasupra.
Cafea şi portocală
De obicei oamenii nu au nimic împotrivă să bea o cafea şi un suc de portocale la aceeaşi masă,dar de data asta ar trebui să mergi puţin mai departe. Pur şi simplu adaugă o felie de portocală în ceaşca ta de cafea. Portocala ia din amărăciunea cafelei,fără a-i schimba gustul,aşa cum face laptele sau frişca.