Cum faci faţă bârfei la serviciu

14 iulie 2014   Carieră

Aici îţi petreci o mare parte din timpul tău şi trebuie să împarţi spaţiul cu o mulţime de oameni cu personalităţi diferite. Şi pentru că nimeni nu-i perfect, se poate întâmpla să te confrunţi şi cu persoane nu foarte amabile.

Pentru a putea face faţă bârfei trebuie,mai întâi,să înţelegi ce o cauzează. Studiile arată că persoanele bârfitoare nu sunt suficient de sigure pe ele pentru a-şi exprima părerile deschis şi nu se simt valorizate.

Spune-ţi părereaÎn cazul în care la urechile tale ajung tot felul de zvonuri,poţi alege să taci,dându-le satisfacţie bârfitorilor,sau poţi trata situaţia cu maturitate,confruntându-i.

Lasă să treacă nişte zile pentru a te calma. Următorul pas e să analizezi cauza care a declanşat bârfa;apoi,provoacă persoanele implicate la o discuţie deschisă.

Citeşte şi:

Aventura de-o noapte,între supliciu şi deliciu

Cum împaci copiii când se ceartă

Încearcă să nu o iei personal

De cele mai multe ori,bârfele sunt construite din aluzii,zvonuri,minciuni şi exagerări deliberat gândite. Indiferent de gravitatea acuzaţiilor,păstrează-ţi o atitudine detaşată şi nu da frâu liber emoţiilor.

Propune-i o discuţie între patru ochi

Adesea oamenii tind să bârfească din lipsă de ocupaţie,nu că au neapărat ceva cu persoana în cauză. De cele mai multe ori,este singura lor modalitate de a obţine atenţia altor colegi. Dacă vezi că bârfa ia amploare,ai grijă să-o stopezi la timp. Nu oferi înţelegere pe termen nelimitat! 

Spune-i că ştii ce vorbeşte despre tine

Întreabă-ţi bârfitorul de ce crede acele lucruri despre tine şi ce urmăreşte. Forţând o persoană să se destăinuie,o faci şi pe ea să înţeleagă anumite lucruri şi,poate,să renunţe la acest obicei.

Mai multe