Cum poţi slăbi fără să renunţi la zahăr!
Dacă tot ce te împiedica să te apuci de o cură de slăbire era dependenţa de zahăr, acum ai scăpat de această grijă. Poţi pierde în greutate şi dacă mănânci dulce.
Nu este necesar să renunţi complet la alimentele dulci pentru a atinge obiectivele de pierdere a kilogramelor în plus. Să nu îţi imaginezi că eşti scutită de orice efort,dar cu siguranţă îţi va fi mult mai uşor dacă ştii cum să faci să nu elimini complet zahărul din dietata.
Optează pentru zaharuri naturale în locul celor adăugate
Un tip de zahăr nu este neapărat mai bun decât altul,dar e cu siguranţă o diferenţă între alimentele care conţin zaharuri naturale şi cele care au zaharuri adăugate. De exemplu,o banană dulce vine cu mult mai multe substanţe nutritive şi mai puţine calorii şi grăsimi saturate,decât o gogoaşă cu gem. Şi ghici ce? O banană conţine de fapt mai multe grame de zahăr decât gogoaşa. Dar,alimentele care conţin zaharuri naturale au,de obicei,alte elemente nutritive,cum ar fi fibre,proteine şi grăsimi sănătoase. Aşadar,în loc să pui accent pe conţinutul de zahăr al alimentelor dulci,gândeşte-te la valoare nutriţională globală a alimentului.
Consumă zahărul în combinaţie cu fibre,proteine şi grăsimi sănătoase
Proteinele,fibrele şi grăsimile sănătoase ajută la echilibrarea carbohidraţilor din zahăr şi încetinesc absorbţia de zahăr în sânge,păstrând un nivel optim de energie. Asta înseamnă că nu te vei simţi slăbită sau înfometată la 30 de minute după ce mănânci.
Consumul de fibre,proteine şi grăsimi sănătoase este util mai ales atunci când eşti hotărâtă să slăbeşti,dar te trezeşti faţă în faţă cu un tort. Ai mai mari şanse să mănânci doar o felie mică,cu o burtă plină de alimente bogate în substanţe nutritive.
Mănâncă alimente bogate în zahăr înainte sau imediat după antrenament
Sportul nu este o scuză pentru a te îndopa cu dulciuri,dar cu siguranţă exerciţiile fizice pot ajuta organismul să scape de excesul de zahăr. Cercetatorii de la Universitatea Syracuse au descoperit că în cazul femeilor o sesiune de fitness a redus efectele unei mese zaharoase asupra nivelurilor de zahăr din sânge cu 15%,pentru 12 ore.
Ţine zahărul departe de cafea
Poate părea dur,dar trebuie să separi cafeaua de zahăr şi de alte dulciuri. Cofeina din cafeapoate inhiba capacitatea organismului de a procesa zahărul,aşa că nu mai ai voie să bei cafea îndulcită cu zahăr şi nici să consumi dulciuri înainte sau imediat după cafea. Cercetătorii sugerează că cofeina face ca celulele corpului tău să fie mai puţin receptive la insulină,cauzând rezistenţa la insulină pe termen scurt.