Cum putem estima porţiile servite

13 decembrie 2011   Carieră

Te chinui să mănânci cât mai puţin? Să învăţăm să mâncăm câte o porţie

Frigiderul tău e plin de alimente care mai de care mai sănătoase şi dietetice,dar niciodată nu ştii cât trebuie să mănânci din fiecare fără să le măsori la miligram. Cum îţi dai seama care e cantitatea ideală pentru o porţie din gustarea preferată? Hai să aflăm împreună comparând cantităţile cu obiecte din jurul nostru.Carnea. O porţie de carne preparată (până în 100 de grame) este aproximativ de mărimea unui săpun.Pastele. O porţie de paste fierte ar trebui să fie de mărimea unui pumn strâns al tău,în ciuda porţiilor mai mari pe care u început să le servească în restaurante.Făinoasele. O porţie de făinoase înseamnă o felie de pâine,o clătită,o vafă. Pâine o putem compara cu carcasa unui CD,pe când cele dulci nu ar trebui să fie mai mari decât CD-ul.Peştele. Gătit sau nu,este mereu mai uşor decât carnea animalelor de pământ. Aşa că o poţie de 100 de grame echivaleaza cu un carnet de cecuri. Nu e necesar să-l şi golim.Brânzeturile. O porţie de brânză înseamnă aproximativ patru bucăţele. Dacă le tai în cuburi,compară-le ca mărime cu nişte zaruri.Fructele. Îţi vine sau nu să crezi,şi fructele trebuiesc mâncate cu măsură. Astfel,o porţie de fructe,fi că sunt rotunde ori nu,echivalează cu volumul unei mingi de tenis.

Mai multe