Cum să reduci zilnic 500 de calorii în alimentaţie

1 decembrie 2015   Carieră

Scăderea numărului de calorii consumate este regula de bază a dietei 101. Însă este uşor de zis şi greu de făcut, mai ales când eşti mai gurmandă din fire. Însă nu imposibil! Află cum să reduci zilnic 500 de calorii în alimentaţie!

Redu numărul de nuci şi seminţe

Nucile şi seminţele cum ar fi migdalele,nucile fisticul,alunele,susanul sau seminţele de dovleac sunt sănătoase,deoarece conţin Omega-3,acizi graşi care contribuie la scăderea colesterolului. Însă tot ceea ce este în exces strică,mai ales că aceste seminţe sunt bogate în calorii. Cantitatea zilnică recomandată este de 50 de grame,adică nu mai mult decât încape în palmă. Aşadar menţine această cantitate şi vei mai scădea din numărul de calorii.

Nu mânca în faţa televizorului

Vei fi atât de concentrată la ceea ce vei vedea încât vei pierde repede numărul caloriilor consumate şi vei mânca mai mult din reflex şi nu pentru că ţi-ar fi foame. Este bine să consumi doar cât îţi pui în farfurie,să mănânci în linişte şi să mesteci lent,în timp ce te concentrezi doar pe mâncare. Este bine să eviţi acest obicei mai ales seara când ar trebui să reduci numărul de calorii şi să te abţii de la gustările din faţa televizorului.

Foloseşte farfurii mai mici

Pentru a limita numărul de calorii este important să reduci şi porţia de mâncare. Îţi va fi mult mai simplu dacă vei aşeza mâncarea în farfurii mici. Aşa şi creierul tău va percepe mai repede senzaţia de saţietate,deoarece va vedea farfuria plină şi va considera că ai mâncat îndeajuns.

Bea cafeaua simplă

Parcă o cană de capuccino,un cafe latte sau o cafea are un gust mai bun dacă adaugi frişcă. Însă aceasta conţine mult zahăr şi grăsimi,ceea ce înseamnă calorii în plus. Poţi în schimb să adaugi lapte degresat sau poţi îndulci cafeaua cu extract de stevie. O cafea cu frişcă şi zahăr poate avea şi 550 de calorii,în timp ce una simplă are doar 30.

Dormi suficient

Lipsa somnului duce la încetinirea metabolismului,iar organismul îţi va cere să consumi alimente bogate în zaharuri şi carbohidraţi pentru a avea suficientă energie pe parcursul zilei. S-a constatat că persoanele care dorm 5-6 ore pe noapte au tendinţa să mănânce mai mult decât cele care dorm 7-8 ore pe noapte.

Mai multe