Cum să stai departe de mâncatul compulsiv

9 februarie 2013   Carieră

Ar fi grozav să te poţi opri după prima bomboană de ciocolată, după primul chips sau după o singură înghiţitură din burgerul acela atât de gustos, plin de maioneză... Iată câteva trucuri!

Serveşte mâncarea pe o farfurie albă

Cercetătorii spanioli au făcut un experiment:au oferit participanţilor la test puţină spumă de căpşuni,servită atât pe farfurii negre cât şi pe farfurii albe. Ei bine,subiecţii cu considerat că desertul servit pe farfuria albă părea mai dulce,mai gustos şi mai săţios. De ce? Albul completează culorile calde ale mâncărurilor,făcându-le să pară mai gustoase şi mai îndestulătoare.

Relaxează-te

Dacă eşti stresată,vei avea tendinţa să mănânci excesiv. Prin urmare,încearcă să te relaxezi înainte de masă. Respiră uşor,concentrându-te de fiecare dată asupra altei porţiuni a corpului tău. Începe cu picioarele,şi termină cu umerii,capul şi faţa. Douăzeci de minute de relaxare duc la scăderea nivelului de cortizol – numit şi hormonul strestului – care stimulează apetitul.

Concentrează-te

Nu vorbi cu gura plină,nu desfăşura alte activăţi în timp ce eşti la masă. Privitul la televizor,cititul unei cărţi,butonatul la calculator sau pe telefonul mobil sunt total interzise! Poţi însă dialoga cu comesenii,punând furculiţa jos pentru a asculta şi a da replica. Dacă mănânci singură,concentrează-te asupra fiecărei înghiţituri.

Mai multe