Cum te ajută verdeţurile să slăbeşti
Surse bogate de vitamine şi de minerale, loboda, ştevia şi spanacul sunt aliaţi de nădejde în dietele şi curele menite să reducă greutatea corporală. Acestea pot fi mâncate în cantităţi mari fără a dăuna siluetei şi furnizează corpului substanţele de care are nevoie pentru a accelera arderea grăsimilor.
Loboda te scapă de toxine
Ajută la eliminarea toxinelor,stimulează arderile,împiedică organismul să reţină apă mai mult decât este normal şi îmbunătăţeşte digestia,de aceea lobodase află în topul celor mai bune verdeţuri pentru siluetă. Specialiştii în nutriţie o recomandă în special primăvara,când este proaspătă,întrucât curăţă sângele şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale. Este indicat să o mănânci proaspătă,ca să beneficiezi din plin de calităţile ei,în salate de crudităţi sau în combinaţie cu alte verdeţuri.
Pont
Sucul de lobodă are rol detoxifiant şi întăreşte imunitatea.
Ştevia ajută digestia
În copilărie,ciorba cu ştevie şi ouă făcea parte săptămânal din meniul familiei mele la începutul sezonului cald. Pe atunci nu mi se părea foarte gustoasă,însă acum savurez cu mare poftă acest preparat săţios,care îmi aduce aminte de acasă. Şteviaeste recomandată în curele de slăbire pentru că potoleşte foamea şi te ajută să stai departe de alimentele bogate în grăsimi. Diuretic natural,această verdeaţă reglează digestia şi reduce pofta de dulce. Ca să scapi de kilogramele în plus,mănâncă ştevie crudă,nesărată,şi acrită cu zeamă de lămâie.
Spanacul împiedică absorbţia grăsimilor
Ţi se face mereu poftă de mâncare între mese şi dai buzna la raftul cu dulciuri? Acest obicei dăunează siluetei şi e un semn că trebuie să faci câteva schimbări în meniul de la mesele principale. De exemplu,optează la micul-dejun,prânz sau cină pentru mâncăruri cu spanac,deoarece această plantă verde atenuează senzaţia de foame dintre mese,potrivit unor cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă suedezi. În plus,spanaculîmpiedică organismul să absoarbă rapid grăsimile din alimente. Ai grijă să nu-l fierbi în cantităţi mari de apă şi nici să nu-l ţii mult timp la frigider,ca să nu-şi piardă proprietăţile nutritive. Cel mai bine îl pregăteşti în baie de aur.