De ce e bine să mănânci îngheţată

31 iulie 2016   Carieră

Cine spune că trebuie să renunţi complet la dulciuri, inclusiv la îngheţată, când vrei să slăbeşti? Dacă o alegi corect sau o prepari acasă, vei împăca fără probleme dieta cu pofta de un desert răcoritor!

Alungă stresul inevitabil în dietă

Consistenţa cremoasă a îngheţatei stimulează o anumită zonă din creier răspunzătoare pentru apariţia senzaţiei de plăcere. La fel ca în cazul ciocolatei,atunci când guşti dintr-o îngheţată,se formează în corpul tău o serie de hormoni precum serotonina şi endorfina,care îţi dau o stare de bine,înlăturând stresul.

Conţine vitamine şi minerale

N-ai de ce să te simţi vinovată că ai cedat poftei de a mânca o îngheţată şi nici să te temi că-ţi va ruina cura de slăbire. O îngheţată simplă,cu fructe,fără ciocolată sau sos adăugat,are doar 120 de calorii din cele 1.800-2.000 de care ai nevoie zilnic. Conţine vitamine şi minerale – calciu,fosfor,vitaminele A,C,D,E,vitamine din complexul B şi o cantitate mică de vitamina K.

Ştiai că...

...100 g de îngheţată dietetică au 120 de calorii faţă de cele 230 câte au 100 g de îngheţată cu crustă de ciocolată şi alune?

Îţi aduce un plus de energie

Valoarea nutritivă a îngheţatei diferă în funcţie de sortiment,dar,consumată cu moderaţie,îngheţeta te hidratează şi-ţi dă energie,cu atât mai mult dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. O porţie conţine în jur de 7 grame grăsimi,2 grame proteine,15 grame carbohidraţi.

Ponturi

-Citeşte cu atenţie etichetele îngheţatelor din comerţ şi alege varianta cu cele mai puţine calorii!

-Fii cumpătată când mănânci îngheţată! Excesul poate să ducă la o creştere a nivelului de trigliceride din sânge şi la apariţia riscului de carii dentare.

-Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca,altfel poate să-ţi afecteze smalţul dinţilor.

-Savureaz-o în linişte,fără grabă. Mâncată pe fugă,îngheţata poate să-ţi dea dureri de cap şi ameţeli,semne ale reducerii afluxului de sânge către organe şi a diametrului vaselor de sânge (vasoconstricţie).

Mai multe