De ce nu dă dieta rezultate?

24 martie 2011   Carieră

Încerci să mănânci sănătos, faci regulat mişcare şi totuşi iei în greutate? Află câteva dintre cele mai întâlnite motive pentru care nu reuşeşti să slăbeşti.

Pe aceeaşi temă:

De ce nu ai o siluetă de invidiat

Ce-ţi taie pofta de dulce

Nu ai grijă la alimentaţie

Cele mai multe diete nu dau rezultatele dorite pentru că alimentele din meniu nu sunt combinate cum trebuie sau dacă mănânci prea mult. Pentru a elimina aceste neajunsuri,este bine să-ţi faci un jurnal în care să treci alimentele pe care le-ai gustat în fiecare zi. La sfârşitul săptămânii trage linie şi vezi dacă meniul pe care l-ai adoptat conţine toate elementele de care are nevoie organismul tău şi reţine ce ai mâncat în exces. Astfel poţi să menţii o ordine în alimentaţie şi să te gândeşti de două ori înainte de a mai călca strâmb. Nu uita câteva „reguli de aur”:bea cel puţin doi litri de apă,mănâncă fructe şi legume şi redu cantitatea de sare din alimentaţie. Eşti prea stresată

Sub influenţa stresului,organismul secretă mai mult cortizol (hormonul stresului) care poate spori pofta de mâncare. Acesta este motivul pentru care nu te mai poţi opri din mâncat atunci când grijile îţi dau bătăi de cap. Ei bine,secretul succesului în acest caz depinde numai de tine. Începe să acorzi cât mai puţină importanţă lucrurilor care te supără şi nu uita să te relaxezi.

Nu te odihneşti suficient

Lipsa de somn îţi poate afecta silueta în două moduri. Pe de o parte,dacă stai trează până târziu,vei fi tentată să iei o gustare în miez de noapte,care îţi poate creşte cu mult aportul de calorii din organism. Nu în ultimul rând,oboseala determină creşterea numărului de hormoni care reglează apetitul,dând o senzaţie mai mare de foame. Ce-i de făcut? Dormi cel puţin şase ore pe noapte şi încearcă să eviţi ciugulitul la ore târzii.

Iei medicamenteputernice

Există câteva medicamente care au fost asociate cu creşterea greutăţii corporale,precum cele antipsihotice (folosite în tratarea schizofreniei sau a tulburărilor bipolare) şi cele utilizate în cazul migrenelor,a hipertensiunii şi a diabetului. Soluţia indicată în acest caz este să vorbeşti cu medicul tău pentru a găsi împreună o soluţie de compromis.

Mai multe