De ce să mănânci linte o dată pe săptămână
Mulţi consideră lintea un aliment de care se pot lipsi – ei bine, nu-i aşa! Substanţele nutritive pe care ţi le oferă sunt de neînlocuit!
Are concentraţie mare de amidon
Lintea nu e legumă,ci legumă uscată sau leguminoasă,care aparţine marii familii a feculenţilor şi cerealelor– precum cartoful,orezul,pastele. Acestea au în comun concentraţia importantă de amidon,un glucid complex care trebuie să reprezinte baza alimentaţiei. Pentru că e hrănitoare,lintea se consumă cu precădere iarna – iar vara ar trebui să figureze în meniu cel puţin o dată pe săptămână.
Oferă fibre şi fier
Conţine glucide complexe şi e sursă de energie pe termen lung. E bogată în fibre – de 4 ori mai bogată ca orezul integral-,deci e ideală pentru cei care au probleme de tranzit intestinal. Este şi sursă excelentă de proteine vegetale de bună calitate. Conţine fier,dar şi cantităţi importante de magneziu şi vitamine din complexul B. În plus,e sursă de antioxidanţi.
Are aport caloric asemănător pastelor
Are un aport caloric asemănător pastelor – deci,introdusă în dietă în cantităţi rezonabile, nu îngraşă. Foloseşte-o în supe,dar şi ca garnitură pentru carne sau în sosuri. Se găteşte rapid:fără să fie nevoie să o înmoi,lintea fierbe în circa 30 de minute.