De ce să nu arunci sâmburii de la piersici şi struguri
După ce ai mâncat fructele, obişnuieşti să arunci sâmburii de la piersici şi de la struguri fără să ştii însă că sunt bogate în vitamine, minerale, proteine, enzime şi uleiuri sănătoase. Le poţi adăuga în salate sau în deserturi.
Sâmburii de piersici
Pot fi folosiţi ca înlocuitori ai migdalelelor,după ce ai înlăturat partea tare. Îi poţi servi cruzi,drept gustare,cât şi ca decor pentru prăjituri. Sâmburii de piersici au proprietăţi antiinflamatoare,prevenind artrita. În acelaşi timp,scad tensiunea arterială şi reduc riscul accidentului vascular cerebral.
Sâmburii de struguri
Extractul din sâmburii de struguri este folosit pentru tratarea unor afecţiuni precum ateroscleroza,retinopatia diabetică (o afecţiune oculară cauzată de diabet),colesterolul crescut şi hipertensiunea.Compuşii din sâmburii de struguri ajută şi la reducerea inflamaţiei care apare în jurul rănilor minore deschise.
Ce beneficii mai au seminţele:
Seminţelede chimen:
· Îmbunătăţesc digestia
· Au rol antiseptic
· Ameliorează simptomele astmului şi ale artritei
· Întăresc sistemul imunitar
· Stimulează producţia de bilă
Seminţele de susan:
· Scad colesterolul
· Reduc tensiunea arterială
· Previn migrenele
· Reduc riscul apariţiei accidentului vascular cerebral
· Încetinesc instalarea maladiei Alzheimer
Citeşte şi:Beneficiile seminţelor de papaia
Seminţele de in:
· Reduc intensitatea crampelor abdominale
· Au proprietăţi antiinflamatoare
· Echilibrează nivelul hormonilor
· Sunt o sursă de proteine
· Îmbunătăţesc aspectul pielii
· Previn apariţia celulelor canceroase