Detoxificare de primăvară în 3 paşi

29 martie 2014   Carieră

Acum, că a ieşit soarele şi a dat firul ierbii, oferă-i organismului o „curăţenie generală”, pentru a elimina toxinele acumulate în timpul sezonului rece.

Odată cu venirea primăverii,apar mici semne-şi semnale – că organismul tău este slăbit şi intoxicat de pe urma lungilor luni de iarnă. Te simţi mereu obosită,ai isomnii,tenul îţi este încărcat cu tot soiul de bubuliţe,te doare capul şi ai o stare generală rea.

O cură de 2-3 săptămâni cu ingrediente din natură te ajută să cureţi sângele şi limfa de „otrăvurile” care-ţi dau astenie.

1. Foloseşte păpădie în salate şi ceaiuri

Frunzele de păpădie ajută la drenarea ficatului,favorizează diureaza (producerea şi eliminarea urinei),prin urmare curăţă rinichii.  Planta se consumă înainte de apariţia pufului.    

În amestec cu ulei de măsline,oţet de mere şi verdeţuri,consum-o sub formă de salată,de 2-3 ori pe zi,la începutul meselor principale. Bea şi ceai de păpădie,din frunze lăsate la uscat. Foloseşte 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită,infuzează timp de 15 minute.

2.Bea limonadă

În afară de faptul că are efect antiseptic,zeama de lămâie stimulează funcţiile ficatului,ajutându-l astfel să elimine mai uşor substanţele dăunătoare.

Bea la micul dejun un pahar mare de limonadă cu miere.

3.Mănâncă legume,fructe şi orez

Dă prioritate salatelor de sezon,legumelor,fructelor,cerealelor. Mănâncă orez,care,prin concentraţia sa mare de potasiu,stimulează eliminarea toxinelor.

Elimină din dietă carnea,lactatele,ouăle,cafeaua,alcoolul. Şi nu uita să faci mişcare!

Citeşte şi:

Încearcă dieta cu verdeţuri

Ce să mănânci în funcţie de vârstă

Mai multe