Dieta care te încălzeşte

24 martie 2011   Carieră

Doar hainele groase nu te ajută să faci faţă gerului. O dietă energizantă te face să nu simţi frigul iernii, dar are grijă şi de silueta ta.

Iarna,ziua este atât de scurtă,încât n-ai cum să stai afară suficient de mult ca să-ţi faci stocul de vitamina D. Consecinţa?

Te simţi obosită,uneori chiar depresivă,şi asta te îndeamnă să mănânci mai mult,ca să te simţi în formă.

Soluţia este o dietă care să te încălzească,să-ţi dea energie şi să ţină kilogramele sub control. După două săptămâni,vei cântări cu 2 kg mai puţin şi nu vei mai fi atât de sensibilă la frig.Mic dejun – la alegere

-1 ceai verde sau o cafea cu lapte,îndulcite cu miere

-150 ml lapte,30 g fulgi de ovăz şi de porumb

-2 felii de pâine cu secară,2 felii de şuncă de pui

-1 ou fiert,1 felie de pâine neagră,100 ml lapte

Pont siluetă:Ovăzul,porumbul şi secara sunt cereale bogate în minerale,de aceea îţi sunt indicate iarna.

Dacă le combini cu proteinele de calitate din ou sau din lapte,te ve simţi energică şi în formă de la primele ore ale dimineţii.

Gustări – la alegere

-30 g nuci,migdale,fistic,consumate crude (neprăjite în sare)

-1 banană

-1 pară

Oleaginoasele se numără printre alimentele care-ţi ţin cald iarna şi te ajută să te simţi plină de energie.

Datorită conţinutului ridicat de fibre,acizi graşi şi de proteine,aceste fructe uscate furnizează organismului energie pe termen mai lung.

Prânz – la alegere

-250 g supă-cremă de mazăre cu vită+1 felie de pâine integrală

-250 g borş de fasole boabe cu rădăcinoase+1 felie de pâine integrală

-250 g supă de linte cu vită+1 felie de pâine cu secară

Legumele uscate,ca lintea,fasolea albă,mazărea,soia,sunt iarna o sursă excepţională de fibre,glucide,vitamina B şi proteine.

Mai mult decât atât,acestea împiedică absorbţia zahărului în sânge şi reduc secreţia de insulină. Asta înseamnă că după ce vei mânca supa te vei simţi mult timp sătulă şi nu vei mai fi tentată să ronţăi tot felul de biscuiţi până la cină.

Cină – la alegere:

-150 g rasol de vită cu 100 g varză albă pe aburi

-150 g macrou la grătar cu 100 g sote de morcovi

-150 g piept de pui la grătar cu 150 g sfeclă coaptă

Legumele care cresc în pământ ar trebui să intre obligatoriu în meniul tău zilnic,pentru că ele conţin o sursă excelentă de carbohidraţi.

Varza,morcovii şi sfecla elimină excesul de grăsimi din organism şi vor accelera metabolismul.

Pont

Piperul şi ardeiul iute îţi pun sângele în mişcare şi accelerează arderile.

Mai multe