Dieta care te pregăteşte de iarnă
Profită de această perioadă pentru a-ţi încărca bateriile, căci ai nevoie de energie pentru a face faţă sezonului rece. Cura de energizare te va ajuta să fii în formă toată iarna!
Vitaminele şi mineralele ţin la distanţă virozele de sezon. Tot ele luptă împotriva oboselii care-ţi dă bătăi de cap în anotimpul rece. Poţi ţine o cută „intensivă”,timp de o săptămână,sau una mai puţin strictă,care să dureze o lună,în care să privilegiezi alimentele energizante. Depinde numai de stilul tău de viaţă şi de ceea ce vrei.
Ce mănânci?
Micul dejun
Un suc de pere (50 kcal/100g);
Un bol de cereale cu lapte de soia;
Un ceai fără zahăr.
La prânz
Varză (24kcal/100g) şi brocoli (25 kcal/100g) la abur cu ton la grătar (bogat în omega3) (150 kcal/100g).
Un compot de prune (52 kcal/100g).
La cină
Un suc de ţelină şi morcov (30 kcal/100g);
Sfeclă la abur (18 kcal/100g) cu mărar,50 g de orez integral;
O banană (90 kcal/100g).
Top 10 alimente energizante
Include în meniul tău zilnic aceste alimente. Iată care sunt proprietăţile lor.
Perele:sunt bogate în fibre,ajută digestia.
Prunele:sunt bogate în antioxidanţi şi potasiu. Acesta din urmă ajută la purificarea rinichilor.
Vinetele:sunt diuretice şi scad nivelul grăsimilor din sânge.
Varza:bogată în fibre şi în potasiu,are efect drenant.
Broccoli:este un cocteil de vitamine şi oligoelemente (vitamina C,B9,provitamina A,potasiu,magneziu,calciu). Ajută la eliminarea toxinelor.
Strugurii:Bogat în antioxidanţi şi polifenoli,detoxifică organismul.
Bananele:are calităţi anti-acide şi ajută digestia.
Andivele:cu un conţinut de 95% apă şi datorită potasiului,ajută la eliminarea toxinelor.
Mărarul:bogat în antioxidanţi,favorizează digestia şi luptă împotriva cranpelor intestinale.
Sfecla:bogată în vitamina C şi B,dar şi în oligoelemente (fier,potasiu,zinc),favorizează tranzitul intestinal datorită fibrelor.
Extra-sfat:Profită de zilele însorite şi mergi la plimbare prin parc. Lumina întăreşte sistemul imunitar şi ajută corpul să sintetizeze vitamina D.