Dieta cu dovleac: slăbeşte 3 kg pe săptămână!

19 noiembrie 2016   Carieră

Este sezonul în care gospodinele aşteaptă cu nerăbdare dovlecii, pentru a-i transforma în plăcinte şi supe-creme delicioase. Dovleacul este şi una din legumele cu aport energetic scăzut, fiind recomandat în regimurile pentru slăbit.

Cum acţionează                                                  

100 de grame de dovleac înseamnă 8 grame de fibre şi oferă 40 de calorii – lucru esenţial pentru cei care doresc să elimine excesul de kilograme. Alimentele bogate în fibre oferă o senzaţie de saţietate de durată,deoarece alimentele se digeră mai lent şi rămân în stomac o perioadă mai lungă de timp. Fibrele încetinesc absorbţia zahărului şi a glucozei în organism. Atunci când ţii dietă este important să echilibrezi nivelul de zahăr din sânge,deoarece excesul duce la creşterea producţiei de insulină,care determină formarea celulelor adipoase.

Beneficiile dovleacului

Este bogat în betacaroten,un antioxidant care-ţi protejează vederea şi întăreşte sistemul imunitar. În acelaşi timp,leguma combate retenţia de apă şi are efect diuretic. Conţine vitaminele A,E,C şi B,precum şi fier şi magneziu. Este recomandat celor care au probleme cu circulaţia sângelui sau care suferă de afecţiuni digestive.

Ce trebuie să mai ştii

În timpul dietei cu dolveac sunt interzise zahărul,fructele dulci,cum sunt strugurii sau bananele,produsele de panificaţie şi sarea. Bea 2 litri de apă pe zi şi nu mai mânca după ora 18.00. Planul alimentar poate fi urmat 2 săptămâni şi este bine să fie însoţit de exerciţii fizice cel puţin o oră de 3 ori pe săptămână. Dovleacul trebuie consumat copt sau fiert,fără adaos de zahăr.

Meniu săptămânal

Consumă porţiile de mai jos,timp de o săptămână. Acelaşi meniu se repetă şi în a doua săptămână. În timpul dietei nu sunt recomandate gustările,iarmeseletrebuie luate la aceleaşi ore în fiecare zi. Supele se consumă simple,fără pâine şi fără adaos de paste făinoase. După încetarea dietei trebuie evitate dulciurile,prăjelile,produsele din făină albă şi carnea grasă.

Ziua 1

·         Mic dejun:o salată din 200 g de dovleac,2 morcovi şi sucul de la ½ de lămâie,o cafea neagră sau ceai.

·         Prânz:piept de pui la grătar cu salată de legume.

·         Cină:250 g de dovleac copt,aromat cu scorţişoară.

Ziua 2

·         Mic dejun:o felie dovleac copt,un ou fiert,2 felii brânză degresată,o cafea neagră sau ceai.

·         Prânz:un bol de supă-cremă de dovleac cu legume.

·         Cină:peşte la grătar cu legume.

Ziua 3

·         Mic dejun:40 g fulgi de ovăz cu iaurt sau cu lapte degresat,cafea sau ceai.

·         Prânz:piept de pui cu piure de dovleac.

·         Cină:supă de legume.

Ziua 4

·         Mic dejun:o roşie,un ardei,un ou fiert,3 felii de brânză degresată,cafea sau ceai.

·         Prânz:250 g de dovleac copt cu 100 g de carne de curcan la cuptor.

·         Cină:salată de crudităţi cu ciuperci

Ziua 5

·         Mic dejun:salată de dovleac copt cu ananas,ceai sau cafea.

·         Prânz:supă-cremă picantă de dovleac.

·         Cină:peşte la cuptor în sos de roşii.

Ziua 6

·         Mic dejun:omletă cu ciuperci,fără ulei,cafea sau ceai.

·         Prânz:chiftele de curcan la cuptor cu salată de crudităţi.

·         Cină:250 g de dovleac copt cu scorţişoară.

Ziua 7

·         Mic dejun:salată de dovleaccopt cu portocală sau grepfrut,ceai sau cafea.

·         Prânz:supă-cremă de legume.

·         Cină:pulpe de pui la cuptor,cu legume.

Mai multe