Dieta cu furculiţa. În ce constă ea!

30 mai 2016   Carieră

Preferata celebrităţilor, dieta cu furculiţa este una vegetariană, recomandată persoanelor care vor să scape de kilograme. Inventată de un francez, Ivan Gavriloff, în 2011, ea s-a răspândit rapid în întreaga lume, devenind pentru mulţi un stil de viaţă.

Cum funcţionează

Mănânci un mic dejun consistent,o porţie medie la prânz şi apoi la cină consumi alimente pe care le poţi lua cu furculiţa. Pe durata acestui regim alimentar,ai voie să mănânci ce vrei la micul dejun şi la prânz. Astfel,caloriile vor fi eliminate pe parcursul zilei. La cină trebuie să mănânci doar ce poţi lua cu furculiţa,fără să te ajuţi de cuţit,degete sau lingură.

Ce poţi să mănânci la cină

Dietacu furculiţa este centrată pe consumul de alimente întregi,nerafinate,doar cu furculiţa.  Este o dietă bazată pe fructe,legume,cereale integrale,leguminoase;şi exclude sau reduce la minimum consumul de carne (inclusiv cea de pui şi de peşte),produse lactate şi ouă,precum şi alimente foarte rafinate,cum sunt făina,zahărul şi uleiul.

Folosind furculiţa îţi va fi greu să mănânci alimente bogate în grasimi,precum carneasau alte produse animale. În plus,preparatele pe care,de regulă,le-ai mânca cu mâna,cum sunt pizza,hamburgerii,nucile sau pâinea sunt excluse.

Există două versiuni ale dietei

Dieta cu furculiţa poate fi una strictă sau una permisivă. Dacă ai de gând s-o urmezi pe cea strică,nu trebuie să foloseşti deloc cuţitul. Spre deosebire de această versiune a dietei,cea permisivă acceptă cuţitul.

În cazul în care vrei să urmezi dieta strictă,speciliaştii spun că nu ai voie să pui în farfurie ceva ce a fost tăiat înainte sau care trebuie tăiat pentru a-l consuma. Dacă vrei să foloseşti varianta permisivă, ai voie să foloseşti cuţitul numai pentru a tăia,nu şi pentru a întinde ceva pe pâine.

Mai multe