Dieta cu goji si ghimbir: ce efecte benefice are

1 iunie 2015   Carieră

Aceste două alimente sunt mai puţin cunoscute în ţara noastră, însă în Asia efectul lor benefic asupra organismului este ştiut încă din cele mai vechi timpuri. Află ce efecte are asupra corpului dieta cu goji şi ghimbir.

Fructele de Goji,secretul longevităţii

Aceste mici bobiţe,cu o consistenţă asemănătoare cu cea a stafidelor,sunt bogate în antioxidanţi,în special carotenoide,benefice celor care doresc să prevină degenerescenţa maculară,protejându-şi astfel vederea. Mai mult,antioxidanţii au rolul de a proteja organismul de stresul oxidativ,te încarcă cu energie şi întăresc capacitatea de protecţie a organismului în faţa agenţilor nocivi,unul din factorii care duc la apariţia cancerului. Consumate frecvent,fructele de goji sunt recomandate celor care au un risc crescut de a face diabet  sau de a dezvolta boli cardiovasculare. O mână de fructe pe zi în perioada iernii întăreşte sistemul imunitar datorită conţinutului ridicat de vitamina C şi reduce simptomele asociate gripei şi răcelii.

Ghimbirul,mai mult decât un condiment exotic

Ghimbirul conţine crom,magneziu şi zinc,de folos pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui,prevenind în acelaşi timp frisoanele,febra şi transpiraţia excesivă. De asemenea,ceaiul de ghimbireste un remediu util celor care suferă de rău de mişcare,fie el de maşină sau de mare. Condimentul stimulează absorbţia de substanţe nutritive de către organism prin creşterea cantităţii de enzime şi suc gastric secretate. Astfel este îmbunătăţită şi digestia. Ghimbirul are rol antiinflamator,înlocuind în mod natural aspirina sau ibuprofenul.

Aliaţi împotriva kilogramelor în plus

Deoarece ghimbirul grăbeşte digestia,iar fructele de goji au doar 100 de calorii pe porţie,sunt recomandate celor care doresc să elimine kilogramele în exces. Din ele îţi poţi prepara un cocktail delicios.

Ai nevoie de

3 linguri de goji

1 lămâie

1 mandarină

1 l apă minerală

2 linguri miere

1 cm rădăcină de ghimbir curăţată

Pui fructele de goji la hidratat. Descojeşti lămâia şi madarina,le tai în bucăţi. Pui fructele de coji,rădăcina de ghimbir şi citricele în blender şi le pasezi. Treci sucul obţinut printr-o strecurătoare şi-l amesteci cu apa minerală şi mierea de albine. Bei pe parcursul zilei.

Mai multe