Dieta cu miere şi scorţişoară te scapă de grăsimea din jurul taliei

4 noiembrie 2015   Carieră

Spre deosebire de dietele-minune care promit să te scape de kilograme cât ai bate din palme, dieta cu miere şi scorţişoară îţi permite să te alimentezi normal, echilibrat, fără să îţi privezi organismul de nutrienţi esenţiali.

Virtuţiile terapeutice ale mierii şi şcorţişoarei sunt cunoscute încă din antichitate.  Ambele alimente sunt bogate în nutrienţi importanţi pentru buna funcţionare a organismului. Pe lângă faptul că este un bun remediu împotriva răcelilor,mierea şi scoţişoara,consumate împreună,au un rol important în procesul de slăbire.

Pe lângă faptul că este bogată în vitamine din complexul B (B1,B2,B6,B12),mierea conţine şi flavonoide,acizi organici şi enzime,compuşi care acţionează în mod benefic asupra organismului. Numeroase afecţiuni pot fi tratate prin consumul regulat de miere,de la afecţiuni digestive,până la afecţiuni renale şi respiratorii.

Nici scorţişoara nu se lasă mai prejos. Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că doar o linguriţă cu scorţişoară administrată zilnic contribuie la reducerea riscului de devoltare a sidromului metabolic cu până la 30%. De asemenea,acest condiment aromat ajută la scăderea glucozei,nivelului de trigliceride şi colesterolului rău,chiar şi în cazul persoanelor care suferă de diabet zaharat de tip 2.

Mai multe