Dieta cu roşii

24 martie 2011   Carieră

Roşiile, atât de prezente în meniul fiecărei zile de vară, pot fi şi un bun ajutor în curele de slăbire. Iată o dietă care, pe lângă faptul că te va hidrata, te ajută să scapi de 4 kg în două săptămâni.

Dacă ar fi să alegi cea mai bună legumă pentru o dietă,aceasta ar fi cu siguranţă roşia. De ce? Pentru că are un conţinut de 94% apă,conţine doar 17 calorii la 100 g şi are o concentraţie mare de potasiu,complexul de vitamine B şi vitamina C.

Foarte nutritive,roşiile sunt bogate în substanţe care scad nivelul hormonilor responsabili cu declanşarea poftei de mâncare,printre care şi grelina.

Acesta este un hormon gastric al cărui nivel creşte când stomacul este gol şi de aici senzaţia frecventă de foame atunci când mănânci dulciuri.

Dacă vei mânca mai multe roşii la mesele principale,vei inhiba pentru mai mult timp pofta de mâncare. Iată ce poţi mânca timp de două săptămâni ca să dai jos patru kilograme!Micul dejun,la alegere:

-un ceai verde sau o cafea;

-2 felii pâine integrală prăjită cu ulei de măsline şi roşii;

-2 felii pâine integrală cu brânză slabă şi o roşie;

-120 g iaurt degresat,1 felie graham cu şuncă de pui şi o roşie;

-150 g salată de roşii cu mozzarella,busuioc şi 1 felie graham.

La începutul zilei,este bine să mănânci alimente bogate în fibre şi în proteine,de aceea combină pâinea sau cerealele integrale cu iaurt,lapte,brânză sau şuncă de pui.

Este important să le alegi pe cele care au o cantitate mică de grăsimi. Pune întotdeauna alături una-două roşii. Vitamina C pe care o conţin te va energiza pentru întreaga zi.

Prânzul,la alegere,sub 300 kcal:

-300 g supă de roşii (162 kcal) şi 1 felie pepene roşu (90 kcal);

-250 g salată grecească (200 kcal) şi 2 piersici (88 kcal);

-200 g piept de pui cu sos de roşii şi usturoi (182 kcal) şi 150 g struguri (103 kcal);

-250 g mâncare de dovlecei cu roşii (154 kcal) şi 1 iaurt cu fructe (110 kcal);

-200 g roşii umplute cu orez şi pui (232 kcal) şi un baton cu cereale (25 g-98 kcal).

Pentru masa de prânz,poţi combina orice tip de carne slabă (pui,peşte,curcan) cu salate,sosuri şi mâncăruri cu roşii. Poţi combina roşiile cu orice legumă.

Dacă prepari un sos din ele,nu adăuga şi făină,deoarece aceasta va creşte numărul de calorii.

Cina,la alegere,sub 300 kcal:

-150 g paste cu sos de roşii (236 kcal);

-300 g salată verde cu roşii şi ton (204 kcal);

-300 g supă cremă de dovlecei cu cartofi şi roşii (156 kcal);

-150 g păstrăv cu sos de roşii şi usturoi (275 kcal);

-250 g salată de roşii şi pui la grătar (221 kcal).

La cină este bine să alegi fie carnea,fie pastele sau orezul în combinaţie cu legume. În niciun caz toate trei.

Aşa că ai liber la imaginaţie în aceste două săptămâni când este vorba despre salatele şi mâncărurile cu legume. Bineînţeles că din ele nu trebuie să lipsească niciodată roşiile.

1 kg de roşii pe zi îţi va furniza o cantitate mare de vitamine şi te va ajuta să treci cu bine de perioadele în care ţi se face de obicei foame.

Gustări,la alegere,sub 150 kcal

-25 g baton cereale (98 kcal);

-30 g biscuiţi cu ovăz şi ciocolată neagră (124 kcal);

-30 g ciocolată 70% cacao (135 kcal);

-100 g îngheţată cu fructe de pădure (89 kcal);

-30 g migdale crude (140 kcal);

-50 g caise uscate (121 kcal).

5 motive în plus ca să mănânci roşii:

1. Roşiile au efect de antiîmbătrânire,stimulând producţia de colagen la nivelul pielii.

2. O jumătate de kilogram de roşii mâncate zilnic accelerează metabolismul şi stimulează arderea grăsimilor.

3. Fructele de grădină (nu din seră) cresc rezistenţa oaselor şi previn osteoporoza.

4. Licopenul,substanţa care colorează roşia,îţi elimină toxinele din organism.

5. Complexul de vitamine B şi C îţi hrăneşte tenul şi părul.

Mai multe