Dieta cu salate de vară - cea mai simplă cale de a slăbi

12 august 2016   Carieră

Încerci să mai dai din kilogramele în exces? Slăbeşte sănătos cu o dietă pe bază de salate. Adaugă după gust, dar cu moderaţie, fructe, carne de pui, brânză, peşte, pentru a le da savoare şi consistenţă.

Multe diete de slăbit conţin în meniu salate de legume şi fructe,pentru că acestea sunt sărace în calorii şi furnizează corpului vitamine şi minerale.

În timp ce topesc grăsimea în exces,salatele întăresc sistemul imunitar,având în compoziţie numeroasevitamine,şi îmbunătăţesc digestia,datorită fibrelor din compoziţie.

Ca să ajungi la formele dorite,înlocuieşte două feluri principale cu salate din legume verzi şi colorate,la care poţi adăuga proteine din peşte,pui,ou,brânză ori fasole.

Pe lângă salată verde,castraveţi,roşii,ardei coloraţi sau alte legume,poţi pune în salata preferată nuci sau migdale,seminţe de in,de floarea soarelui sau de dovleac.

Adaugă ulei de măsline

În salate foloseşte ca dressing uleiul de măsline,pentru că ajută la descompunerea vitaminelor A,D,E şi K din legume,deoarece acestea sunt liposolubile. Cum salatele sunt fără grăsimi,corpul nu poate să absoarbă substanţele nutritive din ingrediente. În plus,studiile în domeniu au arătat că uleiul de măsline este un aliat puternic în curele de slăbire,pentru că luptă cu grăsimea de pe abdomen.

Aromatizează-le cu ierburi

Salatele care conţin salată verde,spanac şi lăptuci au grijă de sănătatea ta pe durata dietei,datorită conţinutului bogat în vitamina C şi fibre,şi le poţi consuma la discreţie,pentru că au puţine calorii.

Combină alimentele după gust şi adaugă ierburi aromatice,precum busuioc,rozmarin,mărar şi pătrunjel. Dau un plus de savoare mâncării şi ajută corpul să lupte cu infecţiile,fiind surse importante de antioxidanţi.

Mai mult,cu cât este mai aromată salata,cu atât mai puţin ai nevoie de alte ingrediente pentru gust,care măresc numărul de calorii al meniului.

Rade brânză deasupra

Faci salata mai săţioasă şi gustoasă,dacă presari brânză deasupra. Alege una mai uşoară,săracă în calorii,cum este urda sau brânza proaspătă de vaci,dacă vrei ca dieta să dea roade.

Chiar dacă este o brânză mai grasă,având 392 de calorii la 100 de grame,parmezanul oferă mâncării o aromă deosebită,uşor condimentată. Deşi va fi mai savuroasă,indicat este să nu presari parmezan din abundenţă peste legume.

Info

Brânza,indiferent de sortimentul preferat,este o sursă bogată de calciu,un mineral esenţial pentru sănătatea oaselor,care ajută şi la topirea grăsimilor.

Proteinele dau saţietate preparatelor

Îţi place puiul la grătar sau preferi somonul? Dieta cu salate de vară îţi permite să te bucuri de gustul inconfundabil al cărnurilor uşoare rumenite pe grătar. Adaugă în salate carne albă slabă de pui sau peşte şi alte ingrediente gustoase,cum sunt seminţele,şi vei obţine o mâncare săţioasă,plină de substanţe nutritive. Proteinele din carne şi seminţe ţin de foame pentru mai multe ore,pentru că este nevoie de mai mult timp şi de mai multe calorii pentru a fi descompuse.

Înlocuieşte crutoanele cu fructe

Bucăţile de pâine albă uscată nu au ce căuta în meniul de dietă,chiar dacă salatele cu de toate conţin adesea crutoane.

Acestea deţin puţine proprietăţi benefice pentru corp,faţă de câte calorii au,respectiv 100 g crutoane conţin 407 calorii.

Înlocuieşte-le cu fructe cum sunt perele,pepenele galben,avocado şi ananas,pentru că sunt delicioase,au multe fibre şi topesc grăsimile.

De asemenea,fructele oleaginoase cum sunt nucile,migdalele,fisticul şi alunele reprezintă alternative sănătoase şi săţioase pentru crutoane.

Pont

Combină legumele şi fructele cu carnea şi brânzeturile,dar nu depăşi 400-500 de calorii la o porţie de salată,dacă vrei să slăbeşti.

Câte calorii conţin cele mai folosite ingrediente din salate

O salată medie:55 de calorii şi 5 grame de proteine

Un piept de pui:80 de calorii şi 16 grame de proteine

Un ou fiert tare:80 de calorii şi 6 grame de proteine

100 grame brânzătelemea:273 de calorii şi 19 grame de proteine100 grame parmezan:392 calorii şi 36 de grame proteine

100 grame urdă:136 de calorii şi 18 grame de proteine

100 grame brânză de vaci:98 de calorii şi 13 grame de proteine

100 grame migdale:637 de calorii şi până la 37 de grame de proteine

100 grame roşii:26 de calorii şi 2 grame proteine

100 grame castraveţi:19 calorii şi 1,2 grame de proteine

100 grame nuci:650 de calorii şi 21 grame de proteine

100 grame somon:244 de calorii şi 16,8 grame proteine

100 grame ton conservat în suc propriu:101 calorii şi 25 de grame proteine

100 grame fasole:346 de calorii şi 23,7 grame de proteine

Ţine dieta maximum 3 săptămâni!

Cura de slăbire cu salate de vară dă rezultate bune dacă o urmezi cel mult trei săptămâni,pentru că apoi intervine faza de „platou“,când metabolismul încetineşte,iar acul cântarului se mişcă mai greu sau deloc.

În plus,nu este indicat să ingerezi o cantitate mică de calorii pe o perioadă mai lungă de câteva săptămâni. Riscul să apară dezechilibre în corp este mare.

Ca să ştii cu aproximaţie numărul de calorii pe care ai voie să-l consumi în timpul dietei înmulţeşte de douăsprezece ori cifra greutăţiitale.

Spre exemplu,dacă ai 70 de kilograme,total caloriilor pe care le consumi zilnic nu trebuie să depăşească 840.

Este bine ca fiecare salată să conţină cel puţin 20-30 de grame de proteine,ca să ai energie pe timpul zilei şi să scapi de senzaţia de foame.

Mai multe