Dieta cu struguri: mai suplă, mai sănătoasă. Slăbeşti până la 4 kg în 7 zile!

6 august 2020   Carieră

Cele mai râvnite fructe ale verilor târzii se află, deja, din belşug, pe tarabele pieţelor. Este vorba de struguri, cele mai cultivate fructe din lume, după portocale. Şi pe bună dreptate! Strugurii, nu numai că au numeroase proprietăţi curative şi ajută la menţinerea frumuseţii, dar sunt ideali şi în curele pentru slăbit.

Deoarece 100 g de struguri conţin doar 69 de calorii, aceste fructe sunt ideale în curele de slăbire, căci măresc diureza şi ajută la eliminarea toxinelor în exces. În plus, resveratrolul, antioxidantul care se găseşte în struguri, împiedică dezvoltarea anumitor tipuri de cancer şi ţine la distanţă bolile de inimă. De altfel, aşa se explică faptul că dieta cu struguri ajută la creşterea imunităţii organismului şi la îmbunătăţirea memoriei. Aceste beneficii se datorează „ingredientelor“ strugurilor, adică belşugului de vitamine din complexul B, dar şi de minerale precum fosforul, calciul, magneziul şi fierul.

Atenţie, însă, dieta cu struguri nu este indicată diabeticilor, celor care au afecţiuni renale şi care reţin apa în ţesuturi. De asemenea, nu se recomandă consumul de struguri după ora şase seara, deoarece sunt bogaţi în glucide. În plus, regimul alimentar trebuie completat cu doi litri de apă şi ceaiuri din plante zilnic. Ţinută corect, dieta te poate ajuta să slăbeşti până la 4 kg într-o săptămână.

Ziua 1

Mic dejun: un pahar de suc de struguri (fără aditivi sau zahăr), o omletă şi o felie de pâine integrală.

Gustare: un strugure

Prânz: 200 g piept de pui la grătar şi o salată mixtă

Gustare: un strugure

Cină: supă-cremă de linte

Ziua 2

Mic dejun: o felie de pâine integrală cu 100 g brânză slabă, 100 g struguri

Gustare: un strugure

Prânz: 200 g peşte la grătar sau la cuptor cu 100 g cartofi natur şi cu salată verde

Gustare: un strugure

Cină: un iaurt natural cu 2% grăsime

Ziua 3

Mic dejun: un castron de musli cu lapte de migdale sau lapte degresat

Gustare: un strugure

Prânz: 200 g friptură de vită la cuptor sau la grătar cu 150 g piure de ţelină şi legume sote

Gustare: un strugure

Cină: salată cu roşii, castraveţi, ardei gras şi frunze de spanac cu 1 linguriţă de ulei de măsline extravirgin

Ziua 4

Mic dejun: un pahar de suc de struguri, două ouă fierte tari şi o felie de pâine integrală prăjită

Gustare: un strugure

Prânz: tocăniţă de legume cu mămăligă

Gustare: un strugure

Cină: supă-cremă de spanac

Ziua 5

Mic dejun: o felie de pâine prăjită cu puţin unt şi un castron de struguri

Gustare: un strugure

Prânz: 200 g peşte la grătar sau la cuptor cu salată de legume şi verdeţuri dreasă cu lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline extravirgin

Gustare: un strugure

Cină: 200 g cartofi sotaţi, cu mărar şi usturoi

Ziua 6

Mic dejun: 200 g  iaurt degresat şi o felie de pâine integrală

Gustare: un strugure

Prânz: 200 g piept de pui la grătar cu orez integral şi salată de vară dreasă cu lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline extravirgin

Gustare: un strugure

Cină: o salată de varză dreasă cu lămâie şi o linguriţă de ulei de măsline extravirgin

Ziua 7

Mic dejun: o omletă din două ouă şi un suc de struguri

Gustare: un ciorchine de struguri

Prânz: 300 g musaca de vinete, dovlecei, roşii şi cartofi

Gustare: un strugure

Cină: supă-cremă de legume.

Mai multe