Dieta de drenare

14 februarie 2012   Carieră

Ceea ce iei drept kilograme în plus poate fi de fapt o retenţie de lichide în ţesuturi. O dietă depurativă îţi permite să elimini lichidele şi toxinele acumulate, curăţându-ţi sistemul digestiv şi ajutându-te să-ţi recapeţi silueta.

Alimentaţia nesănătoasă,bogată în carne,sare,dulciuri,băuturi acidulate,proasta funcţionare a rinichilor,tratamentele de lungă durată cu anticoncepţionale,stresul şi sedentarismul-toate forţează organismul să reţină apă şi să acumuleze toxine.

De aici şi problemele inestetice,precum edemele sau celulita.

Dieta de drenare este o soluţie în această situaţie. Ideal ar fi s-o ţii trei zile,în special la sfârşit de săptămână.

Micul dejun

Imediat ce te trezeşti,bea pe stomacul gol un pahar cu apă şi cu zeama de la o jumătate de lămâie.

După o jumătate de oră,alege una dintre următoarele variante:

Salată de fructe (o jumătate de banană,un măr şi o pară).

O lingură de ovăz cu un iaurt mic degresat,puţină scorţişoară.

Un pahar de lapte degresat,două felii de pâine integrală cu o lingură de miere.

Prânz şi cină

Pentru prânz şi cină,alege cât mai multe legume şi carne slabă,albă,pentru a limita aportul de grăsimi saturate.

În acelaşi scop,evită să foloseşti ulei şi alege îndeosebi alimente proaspete,preparate sănătos,la aburi sau la grătar.

Inspiră-te din cele trei idei de meniuri,pe zile,pe care ţi le propunem mai sus.

Ziua 1

PRÂNZ

Legume preparate la aburi (tomate,ardei,dovlecel,ceapă) şi o ceaşcă de ceai verde.

Salată de fructe.Cină

Salată de sfeclă (un morcov,o jumătate de sfeclă roşie,un sfert de castravete,o lingură de seminţe de floarea-soarelui sau de dovleac nesărate).

Ziua 2

Salată mixtă de legume cu peşte fiert.

Supă de legume.

Peşte cu zeamă de lămâie saude grapefruit şi salată de legume.

Salată de legume (un morcov ras,1/2 ţelină şi 1/2 sfeclă roşie),zeamă de lămâie.

Ziua 3

PRÂNZ

Un bol de orez cu legume (fasole verde,ardei) cu pui la grătar şi o ceaşcă de ceai verde.

Salată de legume (o roşie,câteva ciuperci,un morcov ras,salată verde,o lingură de seminţe de susan).

Supă de legume  fără cartofi şi legume amestecate.

Mere coapte.

Gustări

O ceaşcă de ceai verde.

Un fruct (un ciorchine de strugure,nuci pisate,o portocală sau un grepfrut).

Un iaurt degresat.

Mai multe