Dieta flexitariană te ajută să renunţi la carne

11 septembrie 2017   Carieră

Cheia acestei diete este să mănânci carne cât mai rar. Nu este nevoie să devii vegetariană. Mâncând mai multe fructe şi legume, în majoritatea timpului, fără să renunţi complet la carne, vei reuşi să pierzi kilogramele nedorite. Această dietă a fost creată de nutriţionista americană Dawn Jackson Blatner.

Ce poţi mânca

Nimic nu este interzis, atât timp cât mănânci semnificativ mai multe fructe şi legume decât carne.

Pentru început, renunţă două zile pe săptămână la carne (mănâncă 750 de grame de carne pe săptămână).

După asta, poţi trece la eliminarea cărnii 3-4 zile pe săptămână (mănâncă 500 de grame de carne pe săptămână).

Când ajungi la un nivel avansat, vei putea să mănânci carne doar două zile pe săptămână (mănâncă 250 de grame de carne pe săptămână).

Diminuarea cantităţii de carne din alimentaţia ta zilnică reduce riscul apariţiei diabetului, cancerului şi bolilor de inimă.

Vei mânca 3 mese pe zi şi gustări, în total 1500 de calorii (mic dejun: 300 calorii, prânz: 400 calorii, cină: 500 calorii, gustări: fiecare 150 de calorii).

Cheia dietei flexitariene este consumul mai ridicat de proteine din plante, în comparaţie cu proteinele din carne.

Această dietă pune accentul pe opţiunile tale. Tu alegi câtă carne să mănânci, nu urmezi un plan strict.

Trebuie să adaugi 5 grupe de alimente dietei tale:

-„Noua carne”: tofu, fasole, ouă, nuci, linte, mazăre

-Fructe şi legume

-Cereale integrale

-Lactate

-Zahăr şi condimente

Mese pentru o zi

Mic dejun: un bol de cereale integrale cu lapte de soia, nuci, fructe de pădure.

Prânz: supă de fasole neagră sau de dovleac, un bol de salată de legume, o chiflă integrală.

Gustare: un măr.

Cină: un burger din piet de pui la grătar şi o garnitură din legume, la alegere.

Chiar şi băuturile alcoolice sunt permise, cât timp de limitezi la un singur pahar pe zi, fără să depăşeşti 100 de calorii.

Sursa foto: www.teenvogue.com

Mai multe