Dieta-fulger înainte de CONCEDIU

1 iunie 2013   Carieră

Rochiţele înflorate cu care te-ai mândrit anul trecut în vacanţă ţi-au rămas mici şi vrei să ajungi din nou la greutatea aceea? Îţi propunem o dietă care te va ajuta să scapi rapid de câteva kilograme, bazată pe un meniu sănătos şi gustos, ce te va încărca de energia necesară pentru a te putea bucura de concediu.

Ca să ai parte de silueta dorită,ai la dispo­ziţie o serie de alimente bogate în substanţe nutritive,cu o cantitate medie de calorii,care sunt săţioase şi nu-ţi pun în pericol organismul. Acest „regim“ alimentar se bazează pe consumul de cereale integrale,întrucât acestea oferă cantităţi mari de fibre,vitamine şi de minerale. Pentru obţinerea proteinelor de calitate,este ideal să mănânci lactate semidegresate,ouă şi carne slabă de vită,de peşte şi de pui,fără piele. De asemenea,fructele şi legumele sunt recomandate în stare cât mai naturală,deoarece abundă în antioxidanţi şi alte substanţe fără de care corpul nostru nu ar putea funcţiona în mod corespunzător. 

LUNI

Mic dejun >Un bol cu lapte (semidegresat sau degresat) şi cereale integrale.Gustare >Un măr/o banană.Prânz >Carne slabă de pui sau peşte (grătar sau fiartă),salată mixtă (roşii,castraveţi,ridichi,ceapă,ardei gras) cu lămâie şi ulei de măsline.Gustare >Salată de fructe.Cină >Ciorbă de legume.

MARŢI

Mic dejun:O omletă din două ouă cu brânză semidegresată şi verdeţuri.

Gustare:Un pumn de migdale,stafide şi nuci. O ceaşcă de ceai verde.

Prânz:O porţie de orez cu legume.Salată de roşii cu ulei de măsline,oţet de mere,sare şi piper.

Gustare:4-5 biscuiţi integrali.

Cină:Ciorbă de lobodă.

MIERCURI

Mic dejun >Un pahar de lapte semidegresat,1-2 felii de pâine integrală cu pate vegetal şi brânză degresată.

Gustare >1 măr.

Prânz >O porţie de pui cu ciuperci.

Gustare >Un iaurt semidegresat,o banană.

Cină >O salată de roşii,castraveţi,ţelină,măsline,brânză şi ou. Ca dressing,foloseşte oţet de mere şi ulei de măsline.

JOI

Mic dejun >Un bol cu lapte (semidegresat sau degresat) cu cereale integrale.

Gustare >Două fructe la alegere.

Prânz >Cartofi la cuptor cu rozmarin. O salată de varză albă cu piper,ulei de măsline şi oţet de mere.

Gustare >Trei biscuiţi cu făină integrală.

Cină >O supă de găluşte.

VINERI

Mic dejun >O cană de lapte cu cacao,un cub de brânză topită,două felii de pâine integrală sau graham toast cu unt şi miere.

Gustare >Un pumn de cireşe.

Prânz >O porţie de paste integrale cu ton şi sos de roşii.

Gustare >Un baton cu susan şi miere.

Cină >Legume (vinete,dovlecei,roşii,ardei graşi etc.) coapte sau preparate la abur.

SÂMBATĂ

Mic dejun >1-2 feliuţe de pâinici expandate din orez integral,un ou fiert,o cană de ceai verde.

Gustare >2-3 bucăţele de ciocolată neagră.

Prânz >Friptură la grătar (carne de vită,de curcan sau de pui) sau la cuptor.

Gustare >Salată de fructe (preparată din mere,banane mai puţin coapte,kiwi,căpşuni).

Cină >Somon la tavă cu broccoli fiert şi parmezan ras.

DUMINICĂ

Mic dejun >Un bol cu lapte (semidegresat sau degrasat) cu cereale integrale.

Gustare >Brânză semidegresată cu 2-3 felii de roşii.

Prânz >O porţie de orez integral cu peşte la grătar.

Gustare >Un grepfrut.

Cină >O ciorbă de legume.

Super pont:Oţetul de mere taie pofta de mâncare

Înainte de fiecare masă,consumă 1-2 linguriţe cu oţet de mere,după care este indicat să bei un pahar cu apă. Substanţele din compoziţia oţetului accelerează metabolismul,reduc apetitul,previn apariţia balonării şi menţin în limite normale nivelul zahărului din sânge. Unele cercetări arată că acidul acetic,din compoziţia acestui produs,„topeşte“ grăsimea prin activarea celulelor antioxidante.

Mai multe