Dieta pentru noile mămici
Dieta pentru noile mămici nu trebuie să fie una complicată, ci doar cu un amestec de remedii, limitate la vârstă. Probabil, fiecare prietenă de-a ta care are deja un copil, o să te sfătuiască ce ar trebui să consumi, ca să dai jos nişte kilograme.
Deficitul de fier,constipaţia şi durerile sunt unele dintre lucrurile de care ai putea suferi,în timp ce cheltui mai multă energie şi ai nevoie de mai mult calciu.Ketaki Carpe-Kolgaonkar,nou-mămică a constatat că "dieta ar trebui să fie totul despre nevoile mamei". "Copilul are nutriţia de care are nevoie şi nu are nevoie de niciun ajutor pentru a face acest lucru",spune ea. "Fereşte-te de bacteriile din legume nespălate, laptele nepasteurizat, apa nefiltrată sau carnea nefiartă."
Iată ce trebuie să conţină dieta pentru noile mamici: Ridică aportul de calorii
Dr. nutriţionist Shilpa Joshi pune accentul pe importanţa de mese sănătoase,fără restricţii în afară de ulei şi condimente,cu excepţia cazului în medicul spune asta în mod specific. "Mămicile au nevoie de un plus de energie, cel puţin în primele şase luni, pentru că ea trebuie să fie suficient de energică pentru a îngriji copilul",spune ea. "Aşadar, ea trebuie să mănânce mai multe calorii, care vor fi luate din mese mici, care sunt bogate în proteine, cum sunt legumele, fructele, nucile.”
Dacă eşti un non-vegetariană, nu trece la o masă vegetariană bazată pe legume verzi instantaneu. Acest lucru va provoca mai mult rău decât bine. Mănâncă carne mărunţită în supe şi ciorbe, fără prea mult condimente sau grăsimi.
Consumă alimente bogate în fier
Din moment ce o nouă mămi suferă de pierderi de sânge, nivelurile ei de fier ar putea fi echilibrat, spre scăzut. Un pic de spanac poate fi o alegere perfectă. Ketaki a dezvoltat un nivel scăzut de fier în al doilea trimestru, şi a intrat în panică."Aşa că a început să includă spanac în tot ceea ce mânca,cum ar fi o garnitură la orice mâncare. Ea a continuat să consume spanac şi după ce a născut,penru a stabiliza nivelul de fier.
Alimente bogate în calciu
Este de la sine înţeles că vei avea nevoie de o mulţime de calciu,astfel încât copilul să se poate dezvolta corect. "Dacă eşti intolerantă la lactoză, şi nu poţi bea lapte sau mânca produse lactate, alege brânzeturile",spune Joshi. Alimentele bogate în calciu sunt iaurtul,sardinele în ulei,seminţele de susan,migdalele,smochinele,broccoli,produsele din soia,rubarba.
Consumul de apă
Pentru a stimula laptele matern,trebuie să consumi multe lichide. De asemenea,multe mămici suferă de dureri la început,rezistenţe urinare,care pot duce la constipaţie. Acest lucru poate fi rezolvat prin medicamentaţie. Aşadar,consumă multă apă sau ceaiuri naturale.
Joshi sugerează că fluidele ingerate din supe,apa din nuca de cocos,ciorbe,fructe,sucurile din fructe proaspete şi milkshake-uri,sunt mai uşor de consumat şi sunt recomandate pentru mămici.