Dieta pentru pofticioase

30 mai 2014   Carieră

Vrei să slăbeşti, dar nu ştii cum? Această dietă cu reţete delicioase poate fi soluţia pe care o cauţi. Dai repede kilogramele jos, mâncând 3 mese pe zi şi o gustare.

Ziua 1

Prânz

Supă cremă de cartofi

Fierbe 400 g cartofi,250 g morcovi,1 ţelină,1 păstârnac în 500 ml apă cu sare. Ju­mătate din cartofi se scot afară şi se lasă pentru ma­sa de seară. Restul de legu­me se pasează în supă. Se adaugă o legătură de pă­trunjel tocat şi 150 g piept de pui fiert,tăiat mărunt.

Cină

Cartofi la cuptor

Pune într-o tavă cele 200 g cartofi fierţi la prânz cu 150 g ciuperci rondele şi o roşie tăiată bucăţi.

Pes­te toate acestea adaugi un amestec de 125 g brânză de vaci,o legătură de pă­trunjel mărunţit şi un găl­benuş de ou.

Bate bi­ne albuşul cu puţină sare şi adaugă-l peste cartofi. Deasupra razi 10 g de caş­caval. Ţine compoziţia 15 minute în cuptorul încins (la foc mediu).

Ziua 2

Omletă cu brânză

Amestecă un ou crud,100 g brânză de vaci degresată,1 linguriţă ulei de in şi 10 g fulgi de ovăz. Lasă-le cam 10 minute. Prăjeşte ames­tecul şi serveşte-l cu salată din 300 g de roşii,un ardei,o linguriţă de ulei.

Cartofi prăjiţi cu salată de praz

Fierbe 250 g de cartofi. Cu­răţă-i de coajă şi taie-i în bucăţi mari. Amestecă-i cu 1 fir de praz tocat mărunt,1 lingură de ulei de in. Pră­jeşte cartofii. Salata:1 fir de praz,1 ridiche neagră,1 lin­gură suc de lămâie şi 1 lin­gură ulei de in.

Citeşte şi:

Slăbeşte cu dieta de 7 zile!

Slăbeşte rapid cu dieta pe bază de cereale

Ziua 3

Prânz

Burger cu cremă de brânză

Pune la mixer 50 g castra­vete,100 g brânză de vaci şi un căţel mic de usturoi. Prăjeşte 125 g cotlet de vită. Condimentează şi umple cu crema de brânză o chi­flă din făină integrală,după care adăugă carnea şi o ro­şie tăiată felii.

Cină

Chifteluţe de cartofi

Fierbe 250 g de cartofi. Cu­răţă-i de coajă şi pasează-i bine,după care ameste­că-i cu 1 ou crud bătut,75 g brânză de vaci,1 legătu­ră de verdeaţă. Din aceas­tă compoziţie formează chifteluţe,pe care le treci prin puţină făină şi le pră­jeşti. Salată:o roşie,100 g de salată verde,asezonată cu un sos din sucul de la 1 lămâie,1 linguriţă de muş­tar,1 linguriţă de miere şi 1 linguriţă de ulei de in.

Ziua 4

Salată de cartofi cu varză şi ou

Fierbe 200 g de cartofi în apă cu sare. Taie-i în felii mari. Adaugă un ou tăiat felii,50 g de castravete şi 75 g de ridi­che şi sosul din 100 g iaurt degresat,50 g brânză de vaci,2 linguri de verdeaţă tocată,1 lingură de ulei de in şi 1 linguriţă de muştar.

Piept de pui cu piure

Fierbe 200 g de cartofi în apă cu sare. Prăjeşte 100 g de piept de pui. Pasează bine cartofii. Adaugă 1 lin­gură de ulei de in şi 75 g brânză de vaci degresată.

Ziua 5

Prânz

Crochete cu cartofi

Pune la cuptor într-un vas uns cu ulei de măsline,250 g car-tofi tăiaţi în jumătate,împre­ună cu mirodenii şi lasă-i 25 de minute. Frământă 30 g ciuperci tăiate felii,1 lingură brânză de vaci,1 lingură fulgi de ovăz,90 g sos tartar,1 lin­gură de ketchup. Din ames­tec modelează crochete şi prăjeşte-le. Fă o cremă din 100 g brânză de vaci şi 2 linguri de apă plată. Pune jumătate din cremă peste cartofi,jumătate păstrea­ză pentru seară.

Cină

File de peşte cu cartofi

Taie 175 g de cartofi în felii mari şi amestecă-i cu pă­trunjel tocat şi o lingură de ulei. Pune-i într-un vas la cuptor,20 de minute,împre­ună cu 125 g file de peşte şi 200 g de roşii tăiate mărunt. Pune crema de brânză de la prânz deasupra.

Gustare la alegere

-1 felie de pâine integrală cu o linguriţă de miere;

-200 ml iaurt degresat cu 100 g piure de fructe proaspete şi 1 linguriţă de miere;

-175 g roşii şi 25 g şuncă de Praga.

Bine de ştiut!

Nu uita să bei 2 litri de lichide (apă minerală plată sau sucuri de fructe neîn­dulcite).

O jumătate de oră de sport pe zi îţi accele­rează metabo­lismul.

Pentru dietă alege brânza de vaci degresată.

Adaugă sare şi piper după gust,dar nu exagera cu sa­rea. Aceasta reţine lichidele în corp.

Idei pentru micul dejun

1. Amestecă 100 g brân­ză de vaci,1 lingură de apă minerală plată,1 lingu­riţă ulei de in şi 50 g ridiche albă şi mănâncă-le cu o fe­lie de pâi­ne inte­grală.

2. Mixează 100 g brân­ză de vaci,1 linguriţă de miere cu 2 linguri de apă minerală plată. Adaugă o portocală,tăiată cubuleţe. Într-o tigaie în-cinsă amestecă 10 g fulgi de ovăz cu o linguriţă de nuci tăiate mărunt şi cu cre­ma de brânză.

3. Amestecă 5 grame de nuci mărunţite şi 15 g fulgi de ovăz cu 1 măr mic şi o portocală tăiate bucăţe­le,peste care toarnă 125 g de lapte degresat.

Mai multe