Dieta Pioppi sau, mai degrabă, stilul de viaţă Pioppi

29 noiembrie 2017   Carieră

Se ştie că mediteraneenii trăiesc mult şi au o sănătate de fier, iar asta nu se bazează pe cine ştie ce filosofii de viaţă, ci, mai degrabă, pe un stil de viaţă, nu gândit în amănunt, ci adoptat firesc de fiecare în parte. Un sătuc de pescari din Italia, cu 200 de locuitori, pe nume Pioppi, a fost obiectul unui studiu a doi nutriţionişti, care au încercat să vadă cum se leagă stilul de viaţă al acestor oameni simpli de longevitate şi sănătate.

Ce au observat a fost inclus într-un program de dietă, care nu are susţinere medicală, e pur empirism.

Ce presupune dieta?

„În cuvinte simple, dieta Pioppi reprezintă dieta mediteraneană, care se bazează mai mult pe alimente fibroase şi elimină carbohidraţii“, a scris nutriţionistul Vanessa Rissetto, unul dintre cei doi experţi nutriţionişti care au vizitat sătucul.

Iată ce ai voie să mănânci în dieta Pioppi:

•    Nu amidon! Elimină orice carbohidrat rafinat, ca pâinea, orezul, pastele şi cartofii. N-ai voie nici măcar o linguriţă de miere pe post de îndulcitor.

•    Fructe şi legume da. În fiecare zi, consumă 5-7 porţii de fructe şi legume verzi. Cel puţin două treimi din acestea trebuie să fie sărace în zahăr.

•    Peşte în fiecare săptămână, de cel puţin trei ori. Optează pentru peştele gras, ca somonul şi sardinele. Găseşte un mod să mănânci 10 ouă în fiecare săptămână.

•    Uleiul de măsline rămâne. Este chintesenţa dietei Pioppi. Trebuie să iei două până la patru de linguri de ulei de măsline pe zi. Presat la rece, evident! Spre deosebire de dieta mediteraneană, dieta Pioppi îţi permite să mănânci ulei de cocos.

•    Poţi să te răsfeţi şi cu câte un pahar de vin în fiecare zi şi chiar la 30 g de ciocolată neagră.

Această dietă elimină în totalitate zaharurile, carbohidraţii rafinaţi, grăsimile trans, îndulcitorii şi aromele sau fructoza şi siropul. Ne concentrăm pe mâncarea întreagă. Se încurajează schimbările stilului de viaţă.

Mai multe