Dieta sănătoasă cu peşte

10 ianuarie 2016   Carieră

E dificil să ajungi la greutatea dorită, mai ales după Sărbători, însă nu e imposibil dacă ai ca aliat preparatele din peşte, un aliment cu puţine calorii. E bogat în elemente nutritive, acizi graşi Omega-3 şi minerale.

Un principiu după care te poţi ghida fără să dai greş când vrei să slăbeşti este să primeşti un aport mai mic de calorii decât poţi arde în urma activităţilor obişnuite. Înlocuieşte orice alt tip de carne cu peşte alb,cum este ştiuca,dar şi păstrăvul,şalăul. Consumă-l de 2-3 ori pe săptămână. Vei slăbi şi te vei menţine în stare bună de sănătate,întrucât vitamina D conţinută de peşte îţi fereşte oasele de boli precum osteoporoza.

Ai grijă cum îl găteşti

Dacă obişnuieşti să prăjeşti peştele,în dietă e necesar să alegi alte variante de a-l prepara. Poţi să-l pui la cuptor,cu legume sotate. Va fi delicios,pentru că îşi vor împrumuta din arome. Făcut la grătar,peştele e dietetic,prin urmare nu vei avea parte de multe grăsimi şi calorii. Nu te teme să alegi o dată pe săptămână un tip de peşte gras,ca somonul,macroul sau păstrăvul. E excelent şi pentru inimă,nu numai săţios şi cu puţine calorii.

Cât slăbeşti?

3 kg în 7 zile

Pont

Mănăncă peşte alături de legume făcute pe aburi,ca broccoli sau morcovi,bogate în elemente nutritive şi sărace în calorii.

Meniu pentru 7 zile

Luni

Mic-dejun:2 felii de pâine integrală,iaurt,cafea sau ceai;

Gustare:un măr;

Prânz:200 de grame file de cod cu legume la cuptor;

Gustare:un iaurt degresat;

Cină:o salată de legume cu ton.

Marţi

Mic-dejun:iaurt cu cereale integrale,cafea sau ceai;

Gustare:o portocală;

Prânz:200 de grame peşte la grătar sau la cuptor şi garnitură de broccoli fiert în aburi;

Gustare:o pară;

Cină:un bol de supă de legume.

Miercuri

Mic-dejun:o felie de pâine integrală prăjită cu gem de prune (fără zahăr),ceai;

Gustare:un măr;

Prânz:200 de grame ştiucă sau păstrăv la cuptor cu mămăligă;

Gustare:un cană de lapte;

Cină:legume la cuptor (ceapă,morcovi,sfeclă,gulii,3-4 căţei de usturoi).

Joi

Mic-dejun:o felie pâine integrală prăjită cu brânză de vaci,o cană de ceai verde sau de lapte;

Gustare:2 mandarine;

Prânz:200 de grame peşte la cuptor cu salată de morcovi,ţelină şi roşii cherry;

Gustare:o cană de chefir;

Cină:un bol de supă de legume.

Vineri

Mic-dejun:iaurt cu fulgi sau tărâţe de ovăz,o cană de ceai sau de lapte;

Gustare:o mână de seminţe,alune sau fructe uscate;

Prânz:200 g de peşte la cuptor cu salată de legume;

Gustare:un măr;

Cină:legume (ceapă,ţelină,morcovi) cu 150 g peşte la cuptor.

Sâmbătă

Mic-dejun:pâine integrală prăjită cu brânză de vaci şi o cană cu ceai;

Gustare:o cană de chefir;

Prânz:200 de grame păstrăv la grătar cu garnitură de fasole verde,broccoli sau mazăre (legume verzi în general);

Gustare:o mână de fructe deshidratate;

Cină:un bol de supă de legume.

Duminică

Mic-dejun:un iaurt degresat mic sau brânză de vaci cu o felie de pâine integrală prăjită şi o cană de ceai verde;

Gustare:o gutuie coaptă;

Prânz:200 de grame şalău la grătar cu legume sotate;

Gustare:o pară;

Cină:salată de legume (ardei gras,roşii cherry,ceapă,castraveţi) cu ton în suc propriu.

Mai multe