Diete personalizate în funcţie de problemele de sănătate

14 iunie 2016   Carieră

Te lupţi cu o creştere în greutate inexplicabilă, depresie sau iritaţii? Problemele sunt cauzate de bacteriile din organism. Dacă ştii că toate bacteriile sunt rele, află că în organism există sute de milioane, unele dintre acestea necesare pentru digestie, în timp ce altele cauzează boli inflamatorii.

Dr. Axe,autorul cărţii „Eat Dirt”,identifică cinci tipuri diferite de probleme şi explică ce se poate face pentru a îmbunătăţi starea sănătăţii,de la a avea o digestie mai bună, la a scăpa de insomnie şi de depresie.

Infecţii

Simptome-scaune moi,creştere inexplicabilă în greutate,infecţii urinare,epuizare,pofte,balonare.

Cauze-o dietă bogată în zahăr,anticoncepţionalele,stresul,diabetul,excesul de antibiotice,consumul de alimente reci sau lactatele.

Ce să mănânci-supe şi ciorbe calde,alimente cu mult usturoi,grapefruit,ceaiuri de plante şi legume fermentate cum ar fi zarzavaturile puse toamna la borcan.

Ce să eviţi-alcoolul şi cofeina.

Probleme cu somnul

-dificultatea la trezire,insomnia,scăderea libidoului,depresia,slăbiciunea musculară.

-nivelul ridicat de cortizol (hormonul stresului) şi adrenalină,care opresc creşterea bacteriilor intestinale benefice.

-carne de vită,somon sălbatic,lactate fermentate cum ar fi iaurtul,varză roşie,nuci,avocado,măsline,legume cu frunze verzi.

-cofeina,alcoolul,zahărul şi cerealele.

Dureri stomacale

-boala Crohn,colită ulceroasă.

-alergii alimentare şi intoleranţe,precum cea la gluten sau la lactate.

-grăsimi sănătoase precum cele din avocado,nuci,seminţe şi ulei de măsline.

-alimentele care cauzează sensibilităţi.

Iritaţii

-afecţiuni ale pielii,cum ar fi acneea,irascibilitate.

-o

în alimente grase,care pune presiune pe ficat şi pe vezica biliară,lucru care afectează capacitatea intestinului subţire de a descompune grăsimile.

-alimente bogate în fibre,cum ar fi frunzele verzi,merele şi perele.

-alimentele grase,inclusiv grăsimile sănătoase,glucidele rafinate si lactatele non-organice.

Arsuri la stomac

-balonare,reflux de acid după masă,gaze,emotivitatea crescută.

-mâncatul în exces,alimentele nemestecate în mod corespunzător,sistemul digestiv lent.

-porţii mici de alimente,oţet de cidru de mere-înainte de masă pentru a scădea pH-ul stomacului. 

-cafeaua,alimentele procesate şi

în timpul mesei,care pot împiedica digestia.

Mai multe