Diete sănătoase. Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm ouăle cu tot cu coajă

5 februarie 2018   Carieră

Uneori, apelarea la diete sănătoase poate însemna şi să ţii cont de unele recomandări mai... curioase. Totuşi, ele au o motivaţie reală.

Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm ouăle cu tot cu coajă. Ochiuri, fierte sau omletă, ouăle reprezintă cel mai popular mic dejun din lume. Ele conţin fier, cupru, mangan, zinc, fluor, fosfor, şi molibden.

Motivul pentru care este recomandat consumul de ouă împreună cu coaja este că aceasta conţine 90% calciu, fiind o adevărată sursă de minerale. Organismul uman absoarbe acest calciu datorită compusului chimic care este aproape identic cu cel al oaselor şi dinţilor noştri.

Calciul are un rol important în funcţionarea organismului.

Dar cum poţi să faci asta?

...................

Citeşte mai departe AICI

Mai multe