Foloseşti des cuptorul cu microunde? Iată la ce boli te expui

27 iulie 2016   Carieră

Nelipsit din bucătării, cuptorul cu microunde a fost inventat să ne facă viaţa mai uşoară. Însă în timp s-a observat că tehnologia bazată pe unde este periculoasă pentru sănătate, mai ales dacă utilizarea cuptorului este zilnică.

Folosim acest dispozitiv în special la încălzire şi dezgheţare,dar şi la gătire. Are însă şi dezavantaje:deshidratează şi extrage compuşii valoroşi din alimente şi modifică gustul alimentelor.

De exemplu,cafeaua nu mai are aceeaşi aromă,iar pulpa de pui nu mai este aşa de suculentă precum cea preparată în cuptorul clasic.

Legătura cuptorului cu microunde cu radarul

Prepararea mâncării la acest aparat are la bază radiaţia infraroşie. De fapt,procesul tehnologic al cuptorului este asemănător cu cel al radarului,acesta fiind un „strămoş“ al cuptorului cu microunde,spun nutriţioniştii.

Prepararea constă în generarea unui câmp electromagnetic,care încălzeşte moleculele de apă din alimente şi afectează,în acelaşi timp,structura alimentelor,alterând glucidele,lipidele,proteinele,vitaminele,antioxidanţii,enzimele.

Prin urmare,acestea nu-şi mai pot îndeplini funcţiile nutritive. Şi ajungem să consumăm alimente încălzite,însă devitalizate şi nehrănitoare. În plus,unele recipiente pot emana compuşi toxici în timpul preparării,de exemplu,din sticle de biberon poate fi eliminate substanţe cancerigene,precum bisfenol şi ftalaţi.

Iată care sunt afecţiunile care pot fi declanşate de utilizarea microundelor

-pe primul loc se situează,la egalitate,oboseala cronică şi obezitatea.

-insomnia. Să ştii că în urma impactului microundelor se produc leziuni pe creier.

-carenţele de nutrimenţi. Microundele distrug elementele nutritive din alimente.

-risc de infarct miocardicşi nivel crescut de colesterol „rău“. Pentru că elimină antioxidanţii din alimente,corpul este vulnerabil la boli.

-cancer. Radiaţiile emise de cuptoarele cu microunde se acumulează în corpul uman şi pot declanşa cancer.

Mai multe