Fructele uscate, izvor de sănătate

24 martie 2011   Carieră

Fructele uscate sunt foarte bogate în fibre şi minerale. Asociate cu alte alimente, îşi sporesc calităţile şi sunt recomandate pentru un mic-dejun sănătos.

Iată câteva combinaţii pe care le poţi face la masa de dimineaţa. Reţetele nu au multe calorii,în schimb asigură necesarulde proteine,vitamine şi minerale.

Combinaţie antistres

1 linguriţă de alune şi fistic (amestec),un iaurt degresat şi o lingură de miere consumate dimineaţa asigură organismului 15% din aportul zilnic de magneziu. Iaurtul ajută la digestie iar mierea are un efect calmant.

Anticolesterol

O altă sugestie pentru un mic dejun sănătos:200 ml lapte de soia cu vanilie,5 miezuri de nucă,30 g fulgi de ovăz. Nucile conţin,printre altele,omega-3,fulgii de ovăz au fibre care diminuează absorbţia colesterolului în organism iar proteinele din soia scad nivelul colesterolului din sânge.

Pentru o piele frumoasă

Toarnă o cană de ceai verde fierbinte peste o lingură de afine şi 4 de caise uscate. Acoperă cana 2-3 minute,apoi mănâncă parfumatul mic dejun. Substanţele din afine reduc ridurile prin acţiunea asupra vaselor fine de sânge,ceaiul verde ajută la refacerea celulelor pielii iar beta-carotenul din caise dă strălucire pielii.

Mai multe