Ghidul alimentaţiei pentru anotimpul rece

22 noiembrie 2012   Carieră

Pe zi ce trece e din ce în ce mai frig, iar pentru a face faţă cu „brio” temperaturilor scăzute, avem nevoie de o alimentaţie echilibrată. În cele ce urmează, descoperă ce trebuie sau nu să conţină dieta pe timp de iarnă.

Consumă carne slabă,ouă şi lactate degresate

În anotimpul rece,coşul de alimente trebuie să conţină mai multe alimente bogate în calorii. Acele produse care „ne ţin de cald” iarna sunt foarte bogate în proteine şi lipide,de aceea apetitul este mai crescut şi simţim nevoia să consumăm mai multă carne.

Cu toate acestea,excesul de proteine din alimentaţie poate deveni toxic,în special la nivel hepatic şi renal.  Astfel,se recomandă consumul de carne slabă,ouă şi lactate degresate parţial.

Broccoli şi conopida ajută la scăderea în greutate

Prin conţinutul crescut de fibre şi aportul caloric redus,broccoli şi conopida sunt ideale pentru scăderea ponderală. Conţin sulforan,un fitonutrient adjuvant în tratarea infecţiei cu Helicobacter Pylori şi fitoestrogeni care ameliorează simptomele legate de instalarea menopauzei.

Sfecla roşie întăreşte sistemul imunitar

Consumul de suc proaspăt de sfeclă roşie în timpul sezonului rece creşte rezistenţa organismului la infecţiile respiratorii,având şi efect depurativ şi diuretic. Împreună cu sucul de varză,ţelină şi morcov,sucul de sfeclă roşie este un bun protector anti-tumoral.

Evită consumul de linte şi  fasole

Cu toate că lintea şi fasolea au conţinut scăzut de grăsimi şi sunt bogate în proteine,carbohidraţi şi fibre,ceea ce le recomandă consumului în sezonul rece,statisticile efectuate de York Test România arată că aceste două legume sunt o cauză frecventă a apariţiei intoleranţei alimentare.

Ghidul Alimentaţiei pentru Anotimpul Rece a fost realizat împreună cu medicii nutriţionişti de la clinica York Test România.

Mai multe