Ghimbir efecte secundare: când e bine să eviţi această plantă

19 octombrie 2015   Carieră

Ghimbir efecte secundare. De peste 5000 de ani, ghimbirul a fost folosit atât ca aliment, cât şi ca medicament, în multe ţări din Asia, datorită beneficiilor sale recunoscute. Acesta este în prezent una dintre cel mai des folosite plante din întreaga lume.

Dacă este consumat în cantităţi mari,ghimbirul poate provoca arsuri la stomac,gaze,balonare,greaţă sau probleme ale intestinelor. În continuare,află cine nu ar trebui să consume ghimbir.

Ghimbir efecte secundare pentru cei care au deja ulcer

Ghimbirul poate provoca blocaj intestinal,iar cei care au avut sau au ulcer, boli ale intestinelor sau blocaje intestinale pot avea mari probleme de sănătate dacă folosesc ghimbirul proaspăt în cantităţi mari.

Cei care au calculi biliari

 Ghimbirul poate avea efecte negative asupra persoanelor cu calculi biliari. Acesta este contraindicat deoarece stimulează producţia de bilă.

Ghimbir efecte secundare pentru cei cu tulburări de coagulare

Plantastimulează circulaţia şi creşte fluxul de sânge, prevenind coagularea sângelui. Acest lucru ar putea creşte riscul de sângerare,în special dacă ai o tulburare de sângerare.

Femeile însărcinate

Femeile gravide ar trebui să fie atente la consumul de ghimbir,deoarece acesta poate provoca contracţii uterine. S-a demonstrat,de asemenea,că acesta interferază cu absorbţia fierului şi cu vitaminele liposolubile. Nici ceaiul de ghimbir nu este recomandat,în special în ultimele săptămâni de sarcină,datorită riscului crescut de sângerare.

Ghimbir efecte secundare - Înainte de operaţii

Potrivit unui articol publicat în "Der Anaesthesist",în 2007,consumul de ghimbir înaintea unei intervenţii chirurgicale creşte riscul de sângerare. Dacă te pregăteşti de operaţie trebuie să te fereşti de acest condiment cu cel puţin 2 săptămâni înainte de intervenţie.

Persoanele cu diabet

Evită să amesteci alimente precum ghimbirul cu medicamente care subţiază sângele,cum ar fi aspirina. Ghimbirul poate reduce nivelul de zahăr din sânge şi al tensiunii arteriale. Aşadar,dacă bei ceai de ghimbir în mod regulat,discută cu medicul atunci când iei medicamente pentru diabet zaharat sau hipertensiune arterială. S-ar putea ca el să îţi propună să renunţi la plantă deocamdată.

Mai multe