Gustări energizante? Nimic mai simplu!

29 noiembrie 2011   Carieră

Îţi dăm o veste bună! Nuciferele pot înlocui carnea din alimentaţie graţie conţinutului bogat în proteine, vitamine şi în minerale. Dacă le consumi ca atare, beneficiezi din start de calităţile lor regenerante şi cardioprotectoare.

Migdalele protejează inima

Dacă nu mănânci prea des peşte,deşi nutriţioniştii îl recomandă de cel puţin două ori pe săptămână,migdalele îl pot înlocui (cel puţin cinci sâmburi pe zi),deoarece sunt o sursă  de Omega 3,cu rol cardioprotector.

Acestea mai conţin amigdalină,o substanţă cu puternice proprietăţi revitalizante şi care creşte imunitatea. În cazul în care ţii dietă,migdalele oferă senzaţia de saţietate datorită fibrelor. Şi încă ceva! Întineresc tenul şi stopează căderea părului.

Alunele stimulează creierul

Aromate şi crocante,alunele de pădure sunt o gustare ideală atât pentru adulţi,cât şi pentru cei mici. Ele cresc performanţele intelectuale prin alimentarea celulelor nervoase.

Alunele mai conţin substanţe care ajută la combaterea virusurilor şi a infecţiilor bacteriene,grăsimi nesaturate care scad riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi vitamine care dau fermitate pielii (10 alune acoperă doza zilnică recomandată).

Nucile au calităţi antitumorale

Studiile demonstrează că nucile au calităţi antitumorale. Ele modifică activitatea unor gene responsabile de cancerul de sân.

În nuci se găsesc substanţe care încetinesc creşterea şi apariţia tumorilor. Mai mult,7-8 nuci pe zi previn stările despresive graţie conţinutului bogat de magneziu,scad colesterolul total şi glicemia.

De aceea,sunt indicate în alimentaţia diabeticilor,întăresc sistemul imunitar,menţin elasticitatea vaselor de sânge şi previn bolile de inimă.

Arahidele încetinesc îmbătrânirea

Pe lângă faptul că sunt delicioase,arahidele sunt şi foarte sănătoase. 10 sâmburi te menţin tânără (asigură necesarul zilnic de vitamine E şi B3,aminoacizi,acid folic,antioxidanţi,calciu şi cupru).

Arahidele stimulează procesul de digestie şi îmbunătăţesc fluxul sangvin la nivelul creierului,prevenind riscul declanşării Alzheimerului la bătrâni.

Proprietăţi

Aliment (g magneziu la 100 g produs)Migdale:  154 mgAlune:150 mgNuci:132 mgArahide:370 mg

Broccoli cu nuci

Ingrediente:  30g unt;90g nuci;2 linguri ulei de nuci;pătrunjel proaspăt;1/2 kg de broccoli;sare;piper negru.

Preparare:

Pui apă într-o oală şi o fierbi,apoi adaugi broccoli. Laşi 5 minte să dea în clocot şi apoi îl strecori. Topeşti untul ­într-o tigaie şi adaugi broccoli. După două-trei minute,pui nucile şi uleiul de nuci,sare,piper şi pătrunjel tocat. Amesteci ingredientele şi le laşi la foc mic 10 minute.

Proprietăţi sănătate:

Broccoli are proprietăţi anti-cancerigene şi previne ulcerele gastrice declanşate de Helicobacter pylori,o bacterie care erodează pereţii stomacului. În combinaţie cu vitaminele şi cu mineralele din nuci,întârzie apariţia maladiilor neurologice.

Salată de fructe cu migdale

:  un măr;o banană;o pară;un ciorchine de strugure;2-3 feliuţe de gutuie;migdale zdrobite;alune de pădure;nuci;fistic;scorţişoară;miere;coniac.

Tai fructele cubuleţe şi adaugi boabele de struguri într-un bol. Zdrobeşti migdalele,alunele de pădure,nucile şi fisticul şi le pui peste fructe. Amesteci totul cu două linguri de coniac,scorţişoară şi miere după gust.  

Ideală pentru micul dejun,salata de fructe îţi oferă energie pentru întreaga zi-glucoza este principala sursă de energie pentru organism. Nuciferele asigură necesarul zilnic de minerale şi de vitamine,susţinând sistemul osos şi pe cel neuronal.

Tinctura din frunze de alun,adjuvant în bronşite

Asociat tratamentelor medicamentoase,afecţiunile specifice sezonului ­rece (laringite,bronşite,amigdalite) pot fi vindecate cu ajutorul tincturii din frunze de alun.

Iei câte 20-30 de picături de tinctură cu apă (o jumătate de pahar) timp de două-trei săptămâni. Ea mai este indicată în obezitate,hepatită şi în hemoroizi.

Mai multe