Iată de ce este bine să consumi piersici!

22 septembrie 2014   Carieră

Fruct „uşor” (nu are mai mult de 40 de kcal/100g) şi răcoritor (rehidratează fără aport important de zahăr), piersica este vedeta începutului de toamnă. Şi te ajută să-şi păstrezi silueta!

Bine tolerată de organism

Are un conţinut important de vitamină C (7 mg/100 g) şi de provitamină A (mai ales în piersicile cu pulpă galbenă,.5-1 mg/100 g). Consumată coaptă,e parfumată,savuroasă şi foarte digestă:fibrele ei sunt deosebit de moi şi de bine tolerate,chiar şi de cei cu probleme gastro-intestinale.

O aromă complexă

Aroma piersicii se datorează unui amestec din numeroase substanţe – au fost indentificate în jur de 80-,mai mult sau mai puţin volatile. Concentraţia acestor compuşi aromatici creşte brusc cu puţin timp înainte ca fructul să atingă maturitatea. Doar în acest moment piersica îşi capătă parfumul caracteristic.

Nectarinele sunt o varietate de piersici

Contrar a ceea ce crede multă lume,nectarinele nu sunt un rezultat al „încrucişării” dintre piersic şi prun (sau dintre piersic şi cais),ci sunt doar o varietate de piersici. Şi piersicile,şi nectarinele sunt fragile. Păstrează-le într-un loc răcoros,dar nu în frigider. Fără sâmburi,tăiate în două şi aranjate în pungi vidate,pot fi păstrate la congelator timp de 9 luni.

Trucuri de gospodină

Pentru a curăţa mai uşor piersicile de coajă,cufundă-le timp de 30 de secunde în apă clocotită şi lasă-le apoi sub jet de apă rece,de la robinet. După ce le-ai cojit,stropeşte-le cu zeamă de lămâie,ca să nu se înnegrească.

Citeşte şi:

5 beneficii mai puţin cunoscute ale piperului

3 idei pentru menţinerea siluetei

Mai multe